Pahimus: Ulkoistetaan elämä

0
Kaarina-lehden maskotti ei ole pyhimys.

Kaarinan keskusliikuntapuistoon on saatu ulkoliikuntasali. Pahimus riemuitsee siitä, että kuntoilun lomassa pääsee kanssaliikkujien kainalohien sijaan haistelemaan raitista ilmaa. Pahimuksen mielestä monen muunkin toiminnon voisi siirtää sisätiloista ulos.

Tutuin ulkoratkaisu lienee ravintoloiden terassit, jotka voisi ottaa ympärivuotiseen käyttöön. Valkeavuoren yläkoululaiset ovat tottuneita ulkoliikkujia, koska koulun sisäliikuntatiloja ei ole. Ja suomalaisvauvat ovat – muutamien laitapuolen kulkijoiden lisäksi – näyttäneet esimerkkiä ulkona nukkumisesta vuosikausia.

Seuraavana vuorossa voisivat olla työpaikat. Vaikka Pahimus on kuullut, että töiden ulkoistamisesta on puhuttu pitkään, niin eipä se ole puistoissa näkynyt! Pahimus tietää, että Kaarinassa on monta puistonpenkkiä päivisin tyhjäkäytöllä, joten sinne vaan etätyöläiset läppäreitä auringonpaisteeseen ja sateeseen näpyttelemään!

Ulkona ei hiki haise, vanhojen talojen sisäilmaongelmat haittaa eikä myöskään korona leviä. Niinpä seuraavana kannattaisi siirtää ruokakauppojen valikoima ulos. Eikun vain maatilojen porteille ”itsepalvelu”-kyltit ja ostoskärryjen sijaan asiakkaille saataville ämpäri. Siitä voisi jokainen käydä etsimässä kanalasta itselleen sopivan määrän munia, kaivamassa pellosta perunat ja lypsämässä itselleen tarvitsemansa määrän maitoa. Ei varmastikaan näin raikasta trendiä olisi ennen vanhaan osattu edes kuvitella.