Perhevalmennukset pyörähtivät käyntiin – ainakin toistaiseksi

0
Perheet tapasivat Littoisten verkatehtaan kentällä, Kaarinan keskusurheilukentällä ja Piispanlähteen koululla. Littoisissa kenttähuoltaja oli piirtänyt kullekin perheelle oman piknikpaikan, jotta turvaetäisyyksiä saatiin pidettyä.

Kaarina on ollut ensimmäisiä kuntia Suomessa, joissa perhevalmennusta saa myös vauvan syntymän jälkeen, mutta nämä valmennukset ovat olleet puolitoista vuotta tauolla pandemian vuoksi. Nyt tilanne on muuttunut: elokuun lopussa Kaarinan perhekeskus järjesti kolmessa paikassa ulkotapahtuman, jonne kutsuttiin vuonna 2019 syntyneiden ja sitä nuorempien vauvojen perheet.

Yli 50 perhettä tuli mukaan tapahtumaan, ja erityisen mukavana vieraana oli aurinkoinen sää.

– Järjestimme esimerkiksi muskaria ja satuhierontaa ja jaoimme materiaalikassit. Tärkeintä oli, että perheet pääsivät vaihtamaan ajatuksia samassa elämäntilanteessa olevien kanssa samalta alueelta, kertoo perheohjaaja Ninnu Hyytiä .

– Jokaisella tapahtumapaikalla oli ihanaa puheen sorinaa ja tärkeitä kohtaamisia.

Perheet ovat korona-aikana saaneet perhevalmennusten tietosisällön, mutta vertaistuki on jäänyt puuttumaan.

Vielä ei ole varmaa, miten valmennuksia jatketaan.

– Syyskuussa aloitellaan valmennukset vielä etänä Teamsin kautta. Toiveissa on, että pääsemme pian käynnistämään perhevalmennukset lähitapaamisina.

Perhekeskus tarjoaa matalan kynnyksen apua kaarinalaisille lapsille, nuorille ja perheille.