Perjantai-iltana pääsee pop up -palloilemaan koulujen pihoille

0
Etsivä nuorisotyö heitti pallon KaaPolle ja Ura Basketille, jotka ottivat kopin nuorille suunnatun pop up -palloilutapahtuman järjestämisessä. Kuvassa vasemmalla etsivät nuorisotyöntekijät Dzevad Dzebo ja Emma Lehtinen sekä oikealla Jere Järvinen. Keskellä Ura Basketin toiminnanjohtaja Timo Virkkula ja KaaPon seurakoordinaattori Marika Huurre.

Kaarinalaisten koulujen pihoille kerääntyy nuoria perjantai-iltaisin aikaa viettämään. Siitä heräsi etsiville nuorisotyöntekijöille idea, josko nuorille voisi järjestää perjantai-illan ratoksi tekemistä. Mukaan pyydettiin koripalloseura Ura Basketia sekä jalkapalloseura Kaarinan Poikia.

Yhteistyö tuotti tulosta ja ylihuomenna perjantaina urheiluseurojen vapaaehtoiset ovat ohjaamassa nuorille palloilua koulujen pihoilla.

– Kuudesta puoli kahdeksaan ollaan Piispanlähteen koululla, kahdeksasta puoli kymmeneen Kotimäen koululla. Seuraavana perjantaina ollaan sitten Hovirinnassa ja Piikkiössä, etsivä nuorisotyöntekijä Emma Lehtinen kertoo.

Lisätään liikunnallisuutta

Ura Basketin toiminnanjohtaja Timo Virkkula kertoo, että seura lähti innolla nuorten toimintaan mukaan.

– Tavoitteena on, että lisätään liikunnallisuutta ja motivoivaa tekemistä alueella. Haluamme olla osaltamme kantamassa yhteiskunnallista vastuuta tässä. Ei siis ole tavoite, että lähtisimme koulujen pihoilta etsimään seuralle omaa LeBron Jamesia, Virkkula naurahtaa.

Samoilla linjoilla ollaan KaaPossakin.

– Meille on tärkeää olla yhteistä hyvää rakentamassa, KaaPon seurakoordinaattori Marika Huurre sanoo.

Kaikenikäisille

Vaikka koulujen pihoilla aletaan järjestää ohjattua palloilua, järjestäjät ovat yhtä mieltä siitä, että tavoitteena on tukea myös lasten ja nuorten omatoimista pihapelailua.

– Aika harvinaista on, että lapset keskenään nykyisin käyvät palloilemassa, he toteavat.

Ohjattu toiminta voi heidän mukaansa johtaa myöhemmin siihen, että pallopelit muistuvat mieleen myöhemmin omatoimisestikin.

– Ohjatut harrastukset ovat tärkeitä, mutta lasten pitäisi liikkua 1,5–2 tuntia päivässä. Niinpä on hyvä, että lapset pelailisivat keskenäänkin, Virkkula sanoo.

Perjantai-illan palloilut ovat avoimia ja maksuttomia kaikille.

– Vaikka etsivän nuorisotyön kohderyhmää ovat 17–20-vuotiaat, tässä palloilussa ei ole mitään ikärajoja. Mukaan voivat tulla vaikka alakouluikäisetkin, etsivä nuorisotyöntekijä Jere Järvinen sanoo.

Lähde mukaan palloilemaan

  • 10.9. Kello 18–19.30 Piispanlähteen koulu
  • 10.9. Kello 20–21.30 Kotimäen koulu
  • 17.9. Kello 19–19.30 Hovirinnan koulu
  • 17.9. Kello 20–21.30 Piikkiön yhtenäiskoulu