Persoonallisuutta autoihin: Mopoautojen teippaus vaihtui premiumautojen ulkonäön uusimiseksi

0
Daniel Mäkelä kustomoi premiumauton maskia omistajan toiveiden mukaiseksi.

Suurin osa Da Detailing -yrityksen töistä on autojen ulkonäön muuttamista, kun omistaja tavoittelee yksilöllisempää ilmettä: teippauksia, lasien sekä valojen tummennuksia.

Lisäksi Da Detailingissa tehdään pinnoitekäsittelyä eli kovavahauksia, tuulilasin, ikkunoiden ja maalipintojen keraamista käsittelyä, sisustuksen pesemistä.

Teippaus on toimenpiteenä auton maalaamista halvempi toimenpide, kun ulkonäköä halutaan uusia.

– Eniten ehkä työllistää mustien autojen kromiosien mustaksi teippaaminen, kun asiakas haluaa kokomustan auton ja varjoteeman, sanoo yrittäjä Daniel Mäkelä , jolla on lähes kymmenen vuoden kokemus alalta.

Kaarinassa on hyvä yrittääViisitoistavuotiaana aloitettu tuttavien mopoautojen teippaus ja lasien tummentaminen oli ensin harrastus. Opintojen jälkeen teippaus on jatkunut yritystoimintana Krossissa, autoliikkeiden keskellä.

Opintojen jälkeen vaihtoehtona oli jatko-opiskelut, mutta Daniel Mäkelä valitsi yrittäjyyden. Töitä on riittänyt, pientä koronanotkahdusta lukuun ottamatta.

– Kaarina on toimintaympäristönä hyvä, sijainti moottoritien ääressä keskeinen, Salo ja Paimio Turun lisäksi lähellä. Yrittäjän kannalta Kaarina on hyvä myös siksi, että kaupungin meininki on tuttavallista ja pienyrittäjät pitävät yhtä. On yhteisöllisyyttä.

Pikimustat ikkunat?Da Detailingin palveluiden kirjo on laaja, mutta kaikkia niitä yhdistää käden taidot ja tarkkuus. Kun asiakkaat tuovat samaa autoa kolmannen kerran toimenpiteisiin, tai jopa neljännen omistamansa uuden auton käsittelyyn, toteutuu Daniel Mäkelän tavoite pitkistä asiakassuhteista.

– Usein asiakas tietää mitä haluaa, muttei kuitenkaan ihan tarkkaan. Opastamme häntä ja mietimme yhdessä, mikä oikeasti näyttää hyvältä, hän kertoo.

– Moni hakee tummanpuhuvaa ilmettä autoonsa. Valoja ja lasipintoja tummennetaan, mutta jos asiakas haluaa pikimustat ikkunat ja ajovalot, opastamme häntä kyllä siinä, että niistä ikkunoista ei pimeällä näe ulos. Mietimme yhdessä hyvän lopputuloksen.

Ei pelkkää kosmetiikkaVaikka paljolti kyse on kosmetiikasta ja ulkonäöstä, moni tummentaa lasit suojatakseen lapsensa takapenkillä liialta UV-säteilyltä. Keraaminen nanokäsittely lasipinnoille parantaa näkyvyyttä sateella, ja pintojen keraaminen käsittely puolestaan suojaa auton ja moottoripyörän maalipintaa.

– Ajan kanssa asiakaskunta on muuttunut. Aluksi työn kohteena olivat kalliit premiumautot. Se asiakaskunta alkoi kasvaa, kun kuvat lopputuloksista levisivät somessa. Nyt puolet asiakkaista ovat nuoria, jotka käyvät autotapahtumissa ja joille auto on harrastus. Sanoisin, että 80 prosentille asiakkaista auto on enemmän kuin vain kulkuväline.

Kun auton arvoon vaikuttaa ulkonäkö, tuo moni autonsa käsittelyyn ennen sen myymistä. Maalipinta saadaan kiillotuksella paremmaksi, sisusta voidaan pestä, sillä etenkin lapsiperheissä istuimet ja muut sisäosat saattavat olla murheellisen näköisiä. Kangasverhoilu saadaan saippuamärkäpesulla ja sen jälkeen höyryllä niin puhtaaksi kuin se on mahdollista saada.

Hyvin tehdyt työt poikivat lisätöitä.

– Asiakas, jonka auto teipattiin vuonna 2017, on sen jälkeen tilannut meiltä yritykselle mainosteippaukset, firman autot teipattiin, hänen ravintoloihinsa teimme teippaukset, ja sitten vielä kotiin ja autotalliin sisustustöitä. Paras fiilis tulee, kun asiakas kysyy mielipidettä, ja mietitään yhdessä, mikä näyttää hyvältä, ja asiakas ottaa minun näkökulmani huomioon, sanoo Mäkelä.