Rokotukset eivät ole karkottaneet koronaa Kaarinasta – Ajanvarauksista aiotaan luopua

0
Tiedossa olleet uudet koronatartunnat Kaarina-lehden julkaisupäivinä.

Koronaepidemia Kaarinassa ei osoita vieläkään laantumisen merkkejä rokotuskattavuuden jatkuvasta kasvamisesta huolimatta. Viime Kaarina-lehden jälkeen uusia tartuntoja ilmaantui 31, hieman enemmän kuin edellisillä viikoilla.

Yhteensä Kaarinassa on koko epidemian aikana ollut 841 koronatartuntaa THL:n mukaan.

Tartuntoja Kotimäessä ja hoivakodissa


Viime viikolla Kotimäen koulussa annettiin yksi positiivinen koronanäyte. Koulussa altistui 27 henkilöä.

Lisäksi kävi ilmi koronatartunta ikäihmisten palveluasumisen yksikössä. Kaupunki ei paljasta, mistä yksiköstä on kyse. Kenenkään ei katsottu altistuneen tartunnasta.

Yleensä hoivakodeissa sekä asukkaat että henkilökunta ovat jo kahdesti rokotettuja, mutta Kaarinan avosairaanhoidon ylilääkäri Rita Arjonen muistuttaa, että tartuntoja voi silti tulla.

– Rokotukset suojaavat kuitenkin vakavimmilta taudinkuvilta.

Pääasiassa koronavirus leviää Kaarinassa rokottamattomien keskuudessa. Arjosen mukaan uudet tartunnat ovat enimmäkseen perheiden sisäisiä tai ulkomaantuliaisia.

Koronarokotusten ajanvarausta ollaan Kaarinassa vähitellen lakkauttamassa. Arjonen arveli tiistaina, että runsaan viikon kuluttua kaarinalaiset voivat jo joka arkipäivä kävellä suoraan rokotettavaksi Oskarintalolle eli vanhaan virastotaloon.

Lisäksi ykkös- ja kakkosrokotteen väliä on lyhennetty, niin että kakkosrokotteen voi saada 6–12 viikon kuluttua ensimmäisestä.

59%:lla molemmat rokotteet


Kaarinassa ensimmäisen rokoteannoksen on THL:n mukaan saanut 74%, toisen annoksen 59%.

Kaarinan ilmaantuvuusluku eli tautitapausten määrä suhteessa asukaslukuun on viimeisen kahden viikon keskiarvon mukaan 148. Luku on laskenut.

Kaarinan ja Turun ilmaantuvuusluvut ovat lähentyneet toisiaan. Turussa uusia koronatapauksia on asukasta kohti 222.

Kaarinan naapurikunnista Liedossa ilmaantuvuusluku on laskenut 145:een, Paimiossa 128:een ja Paraisilla 66:een.