Runo-Kaarinan voittaja julkistetaan perjantaina – Korona-aika tuotti päiväkirjoja

0
Viimeksi kilpailun voitti Hanna Syrjämäki. Sen vuoden Runo-Kaarina-kilpailun voittaja julkistettiin Turun kirjamessujen peruuntumisen vuoksi Kaarina-talon pihalla. Kuvassa myös raadin puheenjohtaja Kari Levola.

Kaarinan tämänvuotisen runokilpailun voittaja julkistetaan Turun kirjamessuilla tämän viikon perjantaina.

– Kokoelmia tuli kilpailuun kaikkiaan 179, mikä on aika tyypillinen määrä mutta kaksinkertainen suhteessa viimevuotiseen. Ilmeisesti koronatilanne vaikutti vuonna 2020 kokoelmien määrään mutta ei laskenut sitä enää tänä vuonna, miettii Kaarinan kulttuurituottaja Maija Leino .

Kilpailuun oli lähetetty poikkeuksellisen paljon päiväkirjamaisia tekstejä.

– Päiväkirjamaisuus voi johtua koronatilanteesta ja siitä, että ihmiset ovat olleet paljon itsekseen, Leino pohtii.

Sitä, onko voittajakokoelma päiväkirjamainen, hän ei paljasta. Sen sijaan hän vihjaa, että voittaja on omasta mielestään harkitsevainen tarkkailija ja raatilaiset pitivät voittajakokoelman kieltä erityisen kauniina.

Tarkemmat tiedot julkistuksen ajankohdasta ja paikasta löytyvät esimerkiksi Kaarina-lehden Menomonosta. Voittaja on tavattavissa koko viikonlopun ajan Runo-Kaarinan osastolla.

Lisäksi Runo-Kaarina soi kirjamessuilla. Kaarina-Teatterin runosävelryhmä eli Jouni Oksala, Eija Talo-Oksala, Martti Lappi, Jari Riitala ja Lari Oksala esittävät messuilla sunnuntaina voittajakokoelmista tehtyjä sävellyksiä.