Viimeistä Kaarinan valtuuston pöytäkirjaa ei ole saatu hyväksyttyä

0
Yhteiskuva Kaarinan uudesta valtuustosta. Kuva napattiin ensimmäisen valtuustonkokouksen päätteeksi elokuussa.

Kaupunginvaltuuston pöytäkirjojen tarkastaminen on useimmiten läpihuutojuttu, mutta viimeisimmän valtuustonkokouksen pöytäkirjaan ei vielä ole saatu nimiä alle.

Kokous pidettiin 16.8., ja se oli samalla ensimmäinen uusien kuntapäättäjien valtuustonkokous.

Kokousta johtaneet Mårten Kvist (ps.) ja Niina Alho (sd.) sekä pöytäkirjantarkastaja Mikko Aaltonen (kok.) ovat ilmoittaneet hyväksyvänsä pöytäkirjan kokonaisuudessaan, mutta toinen pöytäkirjantarkastaja Arto Elo (sd.) ei ole hyväksynyt pykälää ”Muut mahdollisesti esille tulevat asiat”.

Pöytäkirjaan kirjattiin tästä pykälästä ainoastaan valtuutettujen tekemät ja kirjallisesti antamat valtuustoaloitteet. Ylös ei kirjattu muuta keskustelua, jota tämän pykälän kohdalla käytiin vilkkaasti, kun Kaarina-lehti seurasi kokousta. Elo kyseli tällöin Kaarinan neuvotteluista Turun kaupungin vuokrataloyhtiön kanssa ja sai kaupunginjohtaja Harri Virralta tilannekatsauksen.

Erimielisyyden vuoksi pöytäkirja saa sinettinsä kaupunginhallituksen kokouksen sijaan seuraavassa valtuustonkokouksessa. Tarvittaessa pöytäkirjan hyväksymisestä voidaan äänestää.

Kaarinan päätöksentekoelimissä ei tähän mennessä ole pidetty keskustelupöytäkirjaa, vaan ylös on kirjattu ensisijaisesti luottamushenkilöiden virallisia esityksiä ja päätöksiä.

Kaarina pitää ylimääräisen valtuustonkokouksen ensi maanantaina, 13.9. kello 18.