Ambulanssi tarvitsi ambulanssia: Rakentajantien ja 110-tien risteyksessä rysähti

0
Mårten Kvistin ottama kuva onnettomuusautoista.

Kaarinassa tapahtui liikenneonnettomuus Uudenmaantiellä tänään tiistaina kello 13.45 aikaan. Uudenmaantiellä hälytysajossa ollut ambulanssi törmäsi Rakentajantieltä tulleen henkilöauton kylkeen.

Törmäys näytti silminnäkijöiden mukaan todella vakavalta, mutta kukaan ei kuitenkaan menehtynyt onnettomuudessa.

Ambulanssissa oli ollut kaksi ensihoitajaa, ja he loukkaantuivat lievästi. Hieman vakavammin loukkaantui henkilöauton kuljettaja, joka joutui autoon puristuksiin ja jonka pelastuslaitos joutui irrottamaan autosta.

Kaikki kolme kuljetettiin jatkohoitoon, kertoo päivystävä palomestari Marko Virolainen Varsinais-Suomen pelastuslaitokselta.

Ambulanssissa ei ollut potilasta, eikä myöskään henkilöautossa ollut muita kuin kuljettaja. Ambulanssi oli ollut kiireellisessä hälytysajossa ja ajanut Kaarinasta kohti Turkua.

Virolainen ei ota kantaa siihen, olivatko liikennevalot näyttäneet vihreää jollekulle osapuolelle. Poliisi tutkii onnettomuutta.

Liikenteelle oli lievää haittaa risteysalueella noin yhden tunnin ajan.

– Henkilöauton koko vasen kylki oli painunut sisään, kertoo onnettomuuspaikalla käynyt Mårten Kvist , joka tunnetaan Kaarinassa esimerkiksi perussuomalaisten valtuutettuna.

Hän on itse yrittänyt saada tähän risteykseen omaa liikennevalovuoroa Rakentajantieltä kääntyville.

– Tähän mennessä on vastattu, että ei kannata, risteyksessä on ollut niin vähän tapaturmia. Olin miettinyt, että pitääkö jotain tapahtua, ennen kuin valot saadaan. Nyt sitten tapahtui.

Artikkelia muutettu 12.10.2021 kello 16.00. Lisätty kuvat.