Häh: Miksi Kyynäräkadun parkkipaikkoja ei osoiteta vain Vaparin kävijöille?

0
Vaparissa on lukuisia harrasteryhmiä, mutta pysäköintipaikkoja on vain vähän. Kuva on syyskuulta.

Kaarina-lehdessä kerrottiin kaksi viikkoa sitten, miten liikuntaesteiset joutuvat kärkkymään jopa puolitoista tuntia saadakseen parkkipaikan riittävän läheltä Vaparia. Lukija kyseli, voisiko Kyynäräkadun eli Vaparille johtavan kadunpätkän pysäköintipaikat korvamerkitä Vaparille.

Hänen kokemansa mukaan Kyynäräkadun varressa seisoo autoja läpi päivän, eli parkkipaikat ovat muiden kuin harrastajien ja lähiyritysten asiakkaiden käytössä.

– Kyllä kaupunki voisi laittaa Kyynäräkadun varteen pysäköintipaikoille esimerkiksi kahden tunnin aikarajoituksen. Tämä estäisi pitkäaikaisen pysäköinnin, vastaa Kaarinan liikennesuunnittelija Elise Tuomola.

Hän arvelee, että kiekkopaikasta kertovat liikennemerkit saataisiin Kyynäräkadun varrelle jo kuukauden sisällä.

Invapaikoiksi Kyynäränkadun kadunsuuntaisia pysäköintipaikkoja ei kuitenkaan merkitä, sillä esteettömyysmitoitukset vaatisivat isompia muutoksia ja Vaparilla on runsaasti muitakin kuin invatunnuksen saaneita kävijöitä.