Kaarinan koronaepidemia vaikuttaa talttuvan

0
Tiedossa olleet uudet koronatapaukset Kaarina-lehden julkaisupäivinä.

Kaarinan rokotekattavuus koronavirusta vastaan on nytkähtänyt hiukan paremmaksi viikon takaiseen tilanteeseen verrattuna. Tiistaisen THL:n tiedon mukaan ensimmäisen rokotteen oli ottanut 76% kaarinalaisista, toisen rokotteen 67%.

Viime Kaarina-lehdessä ensimmäisen rokotteen ottajien määrä oli pysähtynyt samaan lukemaan kolmeksi viikoksi. Nyt sekä ensimmäisen että toisen rokotteen ottajien määrä oli kasvanut viikossa yhdellä prosenttiyksiköllä.

Koko Varsinais-Suomen rokotekattavuus on melko samoissa lukemissa.

Yli 12-vuotiaista kaarinalaisista eli niistä, jotka saavat ottaa koronarokotteen, 89% oli käynyt ottamassa yhden rokotteen, 78% myös toisen.

Uusien koronatartuntojen määrä Kaarinassa on selvästi pienempi kuin aiemmin tänä syksynä. Uusia tartuntoja tuli viime Kaarina-lehden jälkeen 10. Viimeksi yhtä hyvä tilanne oli heinäkuussa.

– Tilanne on kohenemassa, iloitsee Kaarinan johtava ylilääkäri Antti Sandén.

Yhteensä Kaarinassa on THL:n mukaan ollut koko epidemian aikana 966 koronatartuntaa.

Ilmaantuvuuslukukin eli koronatapausten määrä suhteessa asukaslukuun viimeisen kahden viikon keskiarvon mukaan on laskenut Kaarinalla vauhdilla ja oli tiistaina 75.

Turun tautitilanne asukasta kohti on yli kaksinkertainen: Turun ilmaantuvuusluku on 172. Määrä oli kuitenkin laskenut viikon takaisesta.

Muista naapurikunnista Liedossa ilmaantuvuusluku oli tiistaina 140, Paimiossa 211 ja Paraisilla 73. Näissä kunnissa tartuntojen määrät ovat nousseet nopeasti.