Kaarinan Lihakauppa sulki ovensa – Huskon kalakioski etsii kaveria

0
Kaarinan Lihakaupan ovelta löytyy lappu: ”Kaarinan Lihakauppa. Suljettu 8.10.2021 alkaen. Kiitokset asiakkaille näistä vuosista!”

Kaarinassa viitisen vuotta toiminut lihakauppa Saaristotien alussa on sulkenut ovensa. Lihakaupan ovelta löytyy lappu, jonka mukaan yritys on suljettu. Lisäksi yrityksen verkkosivut on lakkautettu ja Facebook-tili poistettu.

Saaristotien alun lihakauppa oli Liedon Lihakaupan sivumyymälä maaliskuuhun 2019, jolloin yksi kolmesta omistajasta irtautui emoyrityksestä ja perusti Kaarinan Lihakaupan. Yritysrekistereistä Kaarinan Lihakauppa löytyy Kaarinan Kunkkuliha Oy:n nimellä.

Julkisesti saatavilla olevien tietojen mukaan Kaarinan Kunkkuliha teki ensimmäisenä toimintavuotenaan 80 000 euron tappion mutta pääsi toisena vuotena 15 000 euroa plussalle. Liikevaihtoa vuodessa oli 1,1–1,2 miljoonaa euroa.

Protestilistan mukaan tämän vuoden elokuussa yritykseltä on jäänyt maksamatta yhteensä vajaa 39 000 euroa luotto- ja perintäyhtiö Intrum Rahoitus Oy:lle. Näistä on tullut velkomustuomio.

Protestilistalla julkaistaan niiden yritysten, yhdistysten ja henkilöiden nimet, jotka ovat jättäneet laskunsa maksamatta.

Liedon Lihakaupalla ei kiinnostusta


Liedon Lihakauppa löytyy yritysrekistereistä Dynameat Oy:n nimellä. Myös sen tulos on mennyt useana vuotena miinukselle, mutta protestilistalta yritystä ei löydy.

– Kyllähän me yhden ison asiakkaan nyt menetimme, mutta muuten Kaarinan Lihakaupan sulkemisella ei ole vaikutusta meidän toimintaamme, kertoo Liedon Lihakaupan yrittäjä Outi Salminen .

Liedon Lihakaupalla ei myöskään ole kiinnostusta pyrkiä uudelleen Kaarinaan tai ylipäätään laajentaa myymäläverkostoaan.

– Keskitymme Liedon myymälään ja tehdastoiminnan kehittämiseen. Toki toivomme, että moni kaarinalaisista löytäisi nyt Lietoon.

Liedon Lihakaupan myymälä siirtyi vuosi sitten Liedon S-marketin sisälle.

Kaarinan Lihakaupan pihalla toimii myös Husko Savukalatukku Oy:n kalakioski. Huskon toimitusjohtaja Sebastjan Husko kertoo, että paikka on hyvä ja Huskon kalaa saa paikalta jatkossakin, vaikka lihakauppa lähtikin vierestä.

Lisäksi Huskolla on toiveita päästä Kaarinan Lihakaupan nykyisiin tiloihin.

– Yksin emme voi vuokrata Kaarinan Lihakaupan nykyistä tilaa, mutta kiinnostusta on siihen, että jokin lihayritys tulisi siihen meidän kanssamme, taustoittaa varatoimitusjohtaja Gregor Husko .

Kaarinan Lihakaupan yrittäjä ei vastannut Kaarina-lehden yhteydenottopyyntöihin.