Kaarinan Seudun Perussuomalaiset pilkottiin paikallisyhdistyksiksi

0
Kaarinan yhdistystä johtaa nyt Hans Huttunen. Ennen perussuomalaisten ilmaantumista puoluekentälle hän oli Piikkiössä kokoomuksen riveissä. Hän istuu tällä hetkellä Kaarinan kaupunginhallituksessa.

Kaarinan Seudun Perussuomalaiset piti viime viikonloppuna viimeisen yhteisen syyskokouksensa. Jatkossa perussuomalaisten kuntapolitiikkaa luotsaavat kunkin kunnan omat paikallisyhdistykset.

Seudullinen perussuomalaisyhdistys perustettiin yhdeksän vuotta sitten luotsaamaan Kaarinan, Paimion, Sauvon, Paraisten ja Kemiönsaaren perussuomalaisia, sillä jäseniä oli alkuun niin vähän, että omiin paikallisyhdistyksiin ei ollut voimavaroja. Sittemmin tilanne on muuttunut ja perussuomalaisista on tullut haastaja isommille puolueille.

Viime viikonloppuna Kaarina sai oman paikallisyhdistyksensä. Käytännössä kyseessä on sama yhdistys kuin aiemminkin, mutta sen nimi muuttuu lähiaikoina Kaarinan Perussuomalaisiksi. Paimio, Sauvo, Parainen ja Kemiönsaari ovat myös perustaneet omat paikallisyhdistyksensä.

Yhdistysten lopullinen ja virallinen jakautuminen on vielä kesken.

Uuden Kaarinan yhdistyksen puheenjohtajaksi valittiin piikkiöläinen Hans Huttunen.

– Perussuomalaisten asema on nyt vakiinnutettu niin, että jokaiseen kuntaan saatiin oma valtuustoryhmä. Saamme enemmän aikaiseksi, kun jokaisessa kunnassa toimitaan itsenäisesti. Toki teemme yhteistyötä tämän jälkeenkin, Huttunen kommentoi.

Hän itse on pyrkinyt kuntapolitiikkaan 1990-luvulta saakka ja pääsi tämän vuoden vaaleissa viimein läpi Kaarinan valtuustoon.

– Ja nämä olivat ensimmäiset kuntavaalit, joista mietin, että en lähtisi ehdokkaaksi, hän naurahtaa.

– Minusta nuorena Piikkiön värikäs kuntapolitiikka oli mielenkiintoista, ja sain kerran koulustakin vapaata, että pääsin seuraamaan budjettikokousta. Erityisesti on jäänyt mieleen, miten 1980-luvulla muutama valtuutettu esitti budjettikokouksessa, että kaikista piikkiöläisistä maksettaisiin jäsenmaksu Suomi–Neuvostoliitto-seuralle ja että Piikkiö julistettaisiin ydinaseettomaksi vyöhykkeeksi.

Yhdistyksen hallitukseen valittiin Jari Ilkka, Terhi Wallenius, Diana Elo, Pekka Heinonen ja Jani Nipala. Taloudenhoitajaksi tuli Mårten Kvist . Huttusta ennen puheenjohtajana toimi Perussuomalaisten Varsinais-Suomen piirin puheenjohtaja, sauvolainen Silvia Koski.