Kaarinan vauhti on kova: Väkiluvun kasvu jo lähes 700 tänä vuonna

0
Kaarina kasvaa Varsinais-Suomen mittakaavassa kovaa vauhtia. Uusia ja vanhoja asukkaita varten kaupunkiin on suunnitteilla uusi uimahalli tai ainakin vanhan peruskorjaus. Kuva: Timo Jakonen.

Kaarinan kasvuvauhti on Varsinais-Suomen kunnista vauhdikkainta asukaslukuun nähden. Tilastokeskuksen syyskuun ennakkoväkiluvut kertovat, että Kaarinassa on jo 35 361 asukasta.

Vuoden vaihteesta kasvua on ollut noin kahden prosentin luokkaa. Se tarkoittaa jo lähes 700 uutta asukasta.

Viime vuoden syyskuuhun verrattuna lisäystä on yli 900 asukasta.

KAARINAN kanssa kovaa vauhtia kasvaa myös toinen Turun kehäkaupunki Raisio. Siellä asukasluvun kasvuvauhti on vuoden alusta noin 1,3 prosentin nousussa. Lukumääräisesti uusia asukkaita on kuitenkin yli puolet alle Kaarinan uudesta väkimäärästä.

Sen sijaan Turun naapurit Lieto ja Naantali kasvavat hieman Kaarinaa ja Raisiota hitaammin.

Kaarinan kasvu perustuu kuntien väliseen muuttoliikkeeseen, eli siihen että muualta Suomesta muutetaan Kaarinaan. Kaarinassa väestö kasvaa myös luonnollisesti, eli kaupunkiin syntyy enemmän väkeä kuin kuolee. Maahanmuutto näyttelee pientä roolia kasvussa.

Väkiluvut tarkentuvat Kaarinan ja muiden kuntien osalta myöhemmin, kun osa tiedoista päivittyy rekisteriin viiveellä. Siksi kuukausittain julkaistavista luvuista puhutaan ennakkoväkilukuina.