Kaupunki ei halua 33-metristä laituria Rauhalinnaan

0

Kaarina ei halua laituria Rauhalinnan kartanoalueen läheisyyteen. Näin vastasi Kaarina lausunnossaan Etelä-Suomen aluehallintovirastolle, jolle oli tullut vesilainen mukainen hakemus vireille.

Laituria haviteltiin kartanoalueen ja Rauhalinnan saaren läheisyyteen, kartanon ja Domicetin rannan välisen rajan tietämille. Betoniponttonilaiturin itäpuolelle tulisi 10 venepaikkaa, ja laiturin pituus olisi 33 metriä.

Pituutta voi havainnollistaa sillä, että 33 metriä on vajaa puolet siitä, mikä on Rauhalinnan saaren etäisyys kapeimmillaan mantereelle tai Kuusistoon.

Hakija kertoo haluavansa tarjota laiturin avulla ”tasokkaampaa ja monipuolisempaa asumista”. Hakija on tarjonnut naapureille veloituksetta yhtä venepaikkaa omaan tai vieraskäyttöön.

Asemakaavassa laiturille ei ole varattu paikkaa.

Kaupungin lausunnon mukaan laiturin rakentaminen muuttaa kuitenkin rantaa ja vesiympäristöä liian paljon: ”Muutos heikentää Rauhalinnan kartanon alueen luonnon kauneutta, ympäristön viihtyisyyttä sekä alueen kulttuuriarvoja.”

Toisenlaisen laiturin saisi kuitenkin rakentaa paikalle. Pienempi, uima- ja virkistyskäyttöön sopiva laituri todennäköisesti täyttäisi luvan myöntämisen edellytykset.

Kaarinan lausunnon muotoili ympäristöinsinööri Pasi Saario , ja se sai hyväksynnän Kaarinan ympäristölautakunnalta ja kaupunginhallitukselta.