Koronapassi ei nostanut Kaarinan rokotekattavuutta – Kiireettömään hoitoon jatkossa jopa samana päivänä

0
Tiedossa olleet uudet koronatapaukset Kaarina-lehden julkaisupäivinä.

Kaarinan rokotekattavuus koronavirusta vastaan ei ole viikossa merkittävästi kohentunut. Tiistaisen THL:n tiedon mukaan ensimmäisen rokotteen ottajien osuus kaarinalaisista oli sama kuin viikko sitten, 76% kaikista kaarinalaisista. Toisen rokotteen ottajien määrä oli nytkähtänyt yhdellä prosenttiyksiköllä ylöspäin 68:aan prosenttiin.

Koko Varsinais-Suomessa rokottautujia on ollut enemmän: ensimmäisen rokotteen on ottanut 77% maakunnan väestöstä, toisen rokotteen 69%.

Yli 12-vuotiaista kaarinalaisista eli niistä, jotka saavat ottaa koronarokotteen, 89% oli käynyt ottamassa yhden rokotteen, 79% myös toisen.

Koronapassi jouluksi

– Koronapassi on yleisesti innostanut ihmisiä ottamaan rokotetta, ja toivomme, että sillä olisi vaikutusta myös Kaarinassa. Ikäluokka, joka yleensä käy ravintoloissa juhlimassa, on pitkälti se sama, joka ei ole ottanut vielä ensimmäistäkään rokotetta, kommentoi Kaarinan avosairaanhoidon ylilääkäri Rita Arjonen.

– Ja jos nyt heti ottaa ensimmäisen rokotteen ja siitä kuuden viikon päästä toisen, ei vielä ehdi ihan pikkujouluihin saada koronapassia, mutta jouluksi ja uudeksivuodeksi ehtii.

Rita Arjonen kertoo, että terveyskeskuksen toiminta muuttuu marraskuussa, mukavalla tavalla: vastaanottoaikoja joudutaan lääkärin sairastumisen vuoksi perumaan jatkossa harvemmin ja Kaarinassa saattaa päästä kiireettömään hoitoon jopa samana päivänä.

– Meillä käynnistyy varalääkärijärjestelmä, eli lääkäri on vakituisesti varalla sijaistamassa muiden lääkäreiden poissaoloja. Mikäli muiden lääkäreiden poissaoloja ei ole, tälle lääkärille pääsee jo samana päivänä vaikkapa vuosikontrolleihin.

Epidemia ennallaan

Yleisesti Kaarinan koronaepidemiatilanne vaikuttaa pysyvän ennallaan. Uusia tartuntoja on tullut viime viikon Kaarina-lehden jälkeen 10. Yhteensä koronatapauksia on ollut Kaarinassa THL:n mukaan 976.

Ilmaantuvuusluku eli koronatapausten määrä suhteessa asukaslukuun viimeisen kahden viikon keskiarvon mukaan on laskenut Kaarinalla vauhdilla ja oli tiistaina 58.

Turun tautitilanne asukasta kohti on melkein kolminkertainen: Turun ilmaantuvuusluku on 140.

Muista naapurikunnista Liedossa ilmaantuvuusluku oli tiistaina 120, Paimiossa hurja 248 ja Paraisilla 73.