
Syksyn omenat voi kuivattaa talven naposteluherkuiksi. Kuivaaminen on helppoa ja hauskaa, ja omenanauhat ovat kotoisan näköisiä keittiössä.
Isoin työ on ensimmäisellä kerralla, kun on keksittävä sopiva paikka, mihin omenat saa ripustettua kuivumaan.
Kalastajanlanka pingotetaan kahden koukun välille paikkaan, johon ei osu pahinta auringonpaahdetta. Toimittajan kotona sopiva paikka löytyi ikkunan yläpuolelta kahden kaapin välistä sekä puuliedeltä, jossa kalastajanlanka pingotettiin pellin nupista pannulappukoukkuun. Puuliettä ei tosin silloin voi käyttää.
Lanka olisi hyvä vetää aika kireäksi, sillä muuten omenaviipaleet luisuvat yhteen eivätkä kuivu.
Langaksi käy esimerkiksi kalastajanlanka tai muu värjäämätön puuvillalanka. Sopiva langan pituus on 1–2 metriä.