MetGenin muovinkorvike voitti EU:n innovointipalkinnon

0
Metgenin tekninen johtaja Matti Heikkiä yrityksen laboratoriossa Rakentajantiellä vuonna 2019.

Euroopan komissio on palkinnut lupaavimpia innovaatioita, jotka ovat syntyneet EU:n rahoittamissa tutkimus- ja innovointihankkeissa. Pääpalkinnon voitti tänä vuonna kaarinalainen MetGen Oy.

Palkinto myönnettiin yrityksen käänteentekevästä biopohjaisesta ratkaisusta, jolla korvataan nykyisten pahvipakkauksten petrokemialliset vahat. MetGenin pakkauksissa biopohjainen lisäaine parantaa pahvin lujuutta ja kosteudenkestävyyttä, joten liuotin- ja muovipohjaisia kemikaaleja tarvitaan vähemmän. Samalla pahvi on helpompi kierrättää.

MetGen on saanut hankkeeseen 13 miljoonaa euroa rahoitusta EU:n Horisontti 2020 -ohjelmasta. Finalisteja oli 12 eri puolilta Eurooppaa.

MetGenistä löytyy laaja artikkeli ”Entsyymit avuksi energiansäästöön” 4.9.2019 ilmestyneestä Kaarina-lehdestä. Digitilaajat voivat käväistä lukemassa sen sivustolla lehtiluukku.fi/lehdet/kaarina-lehti.