Mielipitei: Yhdistyksillä on tarvetta Hovirinnan koululle

0

Kiitos Jere Järviselle!

Jere Järvinen (sd.) kirjoitti Kaarina-lehdessä 6.10. mahdollisuudesta miettiä uudelleen entisen Hovirinnan koulun purkua ja ottaa rakennus keskustan monitoimitalona muun muassa yhdistysten käyttöön. Enempää en voisi olla samaa mieltä! Keskustassa toimii monia yhdistyksiä ja omatoimiryhmiä, jotka tarvitsevat päiväaikaan kokoontumistiloja. Koulujen tilat, joita usein tarjotaan vastaukseksi tilatarpeeseen, eivät ole päivällä käytössä.

Yhdistykset ja muut toimivat kokoonpanot tuottavat kaarinalaisille monenlaista toimintaa ja palvelua, joiden tilatarpeet pitää ottaa huomioon. Punaisen Ristin Kaarinan-Piikkiön osastossa tarjoamme kaarinalaisille toimintaa vapaaehtoisvoimin Hyvinvointikahvilassa, Terveyspisteissä, Ystäväpalvelussa, Läksyhelpissä ja kädentaitokerhoissa. Kokemuksesta voin kertoa, että keskustasta on äärimmäisen vaikea löytää riittäviä kokoontumis- ja toimintatiloja päivällä.

Sen ajan pitäisi olla ohi, jolloin kokous- ja toimintatila on puheenjohtajan olohuone ja arkisto sihteerin autotalli.

Yhdistysten toiminnat ovat juuri niitä, jotka tukevat Kaarinan kaupungin hyvinvointitavoitetta: hyvinvoinnin edistäminen ennakoivasti, painopisteen siirtäminen korjaavista palveluista ennaltaehkäiseviin palveluihin, asiakaslähtöisesti, yhdessä ja avoimesti. Kaarinan palvelustrategiassa todetaan myös, että tavoitteisiin pääsy vaatii toimintatapojen muutosta, kuten järjestöyhteistyön tukemista. Tarkoituksenmukaiset tilat ovat järjestöjen perusedellytys.

Puntari Pyhän Katariinantien varressa on tähän mennessä ollut mainio apu tilajärjestelyissä ja palvellut asiakkaitaan parhaansa mukaan. Ongelmana on tilojen ahtaus ja tilojen vuokrauksen jatkumisen epävarmuus.

Toinen tulokulma rakennuksen purkamiseen on kestävä kehitys. Talon purkamisen pitäisi olla viimekätinen ratkaisu. Mitään kunnostettavaa ja tarpeellista ei pitäisi kevein perustein purkaa.

Marja-Helena Salmio, varapj.

SPR, Kaarinan-Piikkiön osasto