Pahimus: Lokalomalla

0
Kaarina-lehden maskotti ei ole pyhimys.

Ärsyttävää, miten monet allekirjoittavat tällä hetkellä sähköpostinsa kutakuinkin näin: ”syysterveisin, Maija Meikäläinen”. Mikä syys? Syyskuu vaihtui kaksi viikkoa sitten lokakuuksi. Pahimus allekirjoittaa tässä kuussa viestinsä sanalla ”lokaterveisin”. Haastateltavat tuntuvat ihan mukavasti valpastuvan, kun tiedotusväline lähestyy lokaamismielellä.

Syys-sanaa käytetään päin mäntyä muuallakin. Koululaiset ovat tällä viikolla muka syyslomalla. Todellisuudessa kyse on lokalomasta. Sen loman voi käyttää tunnelmallisesti kaikenlaisen kuran katsomiseen YouTubesta.

Joillakin ihmisillä on kesäautoja. Yllättävän paljon liikkeellä on myös loka-autoja. Mitenköhän kannattavaa bisnestä on investoida niin isoihin kulkupeleihin, joilla kuitenkin ajetaan vain kuukauden verran vuodessa? No, kai firmat tekevät kunnolla lokakampanjoita.

Jostain syystä autoissa ja polkupyörissä on lokasuojat, vaikka Pahimus pitää lokasuojia ympäri vuoden. Ei katsastusmieskään sanonut heinäkuussa, että olisi tarvittu heinäsuojat. Ja jos olisi sanonut, Pahimus olisi yrittänyt tuoda uusintakatsastukseen ladon. (Tämä voi selittää, miksi Rauvolasta varastettiin pari vuotta sitten eräästä ladosta seinät.)