Pahimus: Sokaise kansa, joka pimeydessä vaeltaa

0
Kaarina-lehden maskotti ei ole pyhimys.

Aamulla töihin ja kouluun lähtiessä on mörönpimeää, ja samaan aikaan teillä on alkanut luikkia jälleen jotain pimeitä varjoja, joita kutsutaan ihmisiksi ja jotka jostain syystä ja harmillisen helposti ilmaantuvat konepellin päälle ja tuulilasiin.

Keskimäärin suomalaiset käyttävät heijastimia kiitettävästi, sillä toiset kulkevat mustissa vaatteissa mustassa myssyssä pikimustan koiran kanssa keskellä säkkipimeyttä, kun toisilla on niin kirkkaat heijastinliivit, heijastinnauhat, heijastinpöksyt, vilkkuvalovälkyttimet ja jouluvalot, että ei voi olla varma, onko tien katkaissut kymmenen kaivinkoneen tietyö vai naapurin Pirkko.

Varminta jalankulkijan on tietenkin hankkia niin tehokas otsalamppu, että se valaisee koko tienoon kymmenen kilometrin päähän. Sellaisen kun osuu autoilijan silmiin pimeällä, hän ei tuntiin näe yhtään mitään muuta, ei edes autonsa kojelautaa, mutta tuleepahan jalankulkija varmasti huomatuksi.

Pahimuksella on kivoja heijastimia aina vaatteissa killumassa. Tai no, tarkemmin sanottuna yksi takertui nyt turvavyöhön, toinen jäi linja-auton penkin väliin, kolmas tarttui ohikulkijan hihaan, neljäs jäi kassiin kiinni ja viides on nyt Pahimuksen housujen sisällä. Periaate on kuitenkin tärkein. Sitä paitsi Pahimus on valmiiksikin niin valoisa sielu, että hän loistaa pimeässäkin.