Pienelle sävelretriitille Kaarinan kirkkoon

0

Kaarinan kirkossa järjestetään tulevana sunnuntaina sellomusiikin sävelretriitti, jonne voi poiketa vain vähäksikin aikaa.

Esiintyjinä on selloduo Anna-Maaria ja Olli Varonen. He esittävät Bachin, Vivaldin, Mozartin, Schubertin, Melartinin ja Sibeliuksen musiikkia sekä hengellisiä sävelmiä.

– Tällainen sävelretriitti järjestään Kaarinan seurakunnassa ensimmäistä kertaa, kertoo seurakunnan kanttori Terttu Jussila.

– Tapasin nämä sellistit eräässä tilaisuudessa ja juttelin heidän kanssaan sillä ajatuksella, että saisin heidät meille. He kertoivat sävelretriitistä, jonka Anna-Maaria Varonen oli kehitellyt korona-aikana.

Sävelretriitissä musiikkia ei juonneta, vaan musiikin annetaan puhutella sellaisenaan. Lisäksi kirkossa on pisteitä, joiden luona voi kierrellä ja niiden äärellä hiljentyä ja mietiskellä.

– Paikalle voi tulla vaikka lenkin keskeltä kymmeneksi minuutiksi kuuntelemaan. Osa ihmisistä ei koronaepidemian vuoksi vielä halua olla normaalin konsertin pituutta samassa salissa muiden kanssa, Jussila kommentoi.

Varoset ovat konsertoineet päätoimisesti vuodesta 2007. Kotimaan lisäksi he ovat esiintyneet ulkomailla. Suomen ja Ruotsin yleisradioiden lisäksi duoa on kuultu muun muassa Unkarin kulttuurikanava Kanizan TV-lähetyksissä.

Sävelretriitti 24.10. klo 17–19.