”Pitääkö käydä huonosti, ennen kuin Hiiskanaukeantielle saadaan pyörätie?”

0
Hiiskanaukeantie sijaitsee Littoisissa ja hipoo K-Market Vyyryläisenmäkeä. Kuva napattiin viime perjantaina.

Kaarina-lehden lukija Mikko Kaunonen kyseli, milloin Hiiskanaukeantien pyörätien rakentaminen Littoisissa oikein alkaa.

– Suunnitelmasta on monta suunnitelmaa. Tiellä sijaitsee raskaan kaluston varikko, ja täällä on ollut paljon läheltä piti -tilanteita. Alueella asuu paljon lapsia, jotka kulkevat tietä kouluun. Tiellä on muutama pimeä mutka, jotka ovat todella vaarallisia, hän kritisoi.

– Pitääkö taas jotain tapahtua ennen kuin alkaa tapahtua?

Ei tarvitse. Kaarinan kaupungininsinööri Pirkkoliisa Heinonen vastaa, että kevyen liikenteen väylän rakennustyöt alkavat näillä näkymin marraskuun alussa.

Tarkkaa ajankohtaa ei ole tiedossa. Urakoijien tarjoukset saatiin kaupungille tällä viikolla. Ennen kuin urakoija on valittu ja valitusaika ohi, ollaan todennäköisesti marraskuun puolella. Määrärahat on joka tapauksessa varattu kuluvalle vuodelle.

Hiiskanaukeantien kevyen liikenteen väylä tulee kahden eri kaavan alueelle. Pyörätien eteläisemmän osan tiesuunnitelmat on vahvistettu. Pohjoisen suunnitelmat vahvistetaan todennäköisesti nyt lokakuussa teknisessä lautakunnassa. Hankkeen budjetti on 200 000 euroa.