Rauhalinnaan asumisoikeusasuntoja

0
Kerrostaloille on varattu tontit Jalostusasemankadulta. Arkistokuva.

Rauhalinnaan Jalostusasemankadulle havitellaan asumisoikeusasuntoja.

Avain Asumisoikeus Oy hakee parhaillaan korkotukilainaa asunnoille ja pyysi Kaarinan kaupungilta lausuntoa hakemukseen. Kaarinan kaupunginhallitus päätti puoltaa hanketta, tosin sillä ehdolla, että korttelisuunnitelma tulee vielä poliittisiin päätöksentekoelimiin ennen rakennuslupakäsittelyä.

Aluetta pidetään arvokkaana, ja hankkeeseen halutaan tutustua tarkemmin kaupunkikuvan kannalta.

Hanke koostuu yhdestä viisikerroksisesta asuinkerrostalosta. Rakennettavia asuntoja on 35 ja asuntojen keskipinta-ala 60 neliömetriä.

Yksiöitä ei ole tulossa. Suurin osa asunnoista olisi kolmioita. Kerrostalolle ei aiota rakentaa autosuojia vaan ainoastaan autopaikat.

Asumisoikeusasunto on omistus- ja vuokra-asumisen välimuoto. Asukas maksaa sisään muuttaessaan rakennuttajayhtiölle asumisoikeusmaksun sekä lisäksi kuukausittain käyttövastiketta. Pois muuttaessa asumisoikeusmaksu palautetaan asukkaalle. Asuntoa ei voi lunastaa omaksi.