Taiko pääsi Vuoden Uusyrittäjä -kisan finaaliin

0
Pia Edman pitää kädessään kaarinalaisen Hanna Variksen teosta, Patrik Edmanilla on salolaisen Hanna Lamnaouerin taulu. Kuva otettiin kesällä 2020.

Kaarinalainen taideverkkokauppa Taiko on valittu valtakunnallisen Vuoden Uusyrittäjä -kilpailun finaaliin.

Suomen Uusyrityskeskukset ry:n kilpailussa palkitaan raadin valitsema Vuoden Uusyrittäjä sekä yleisön suosikki.

Taiko on Turun seudun kehitysyhtiö Turku Science Park Oy:n ehdokas kilpailuun.

– Taiko on onnistunut osoittamaan, että kuka tahansa voi hankkia taidetta kätevästi ja monipuolisesti verkosta, luonnehtii tiedotteessa yrityspalvelupäällikkö Tiia Turkki Turku Science Park Oy:stä.

Uusyritysneuvonta on osa Turku Sciense Parkin toimintaa.

– Sitä hyödyntäneistä yrityksistä 80 prosenttia toimii viiden vuoden kuluttua perustamisestaan. Kaikkien yritysten kohdalla vastaava luku on 50 prosenttia, Turkki kertoo.

Taiko on toimittanut viiden toimintavuotensa aikana liki 6000 taideteosta koteihin ja toimistoihin. Koronaepidemian aikana taidetoimitukset moninkertaistuivat.

Taikon valikoimassa on noin 10 000 taideteosta yli 550 taiteilijalta. Taikon toimipiste on Turussa, mutta yritys on rekisteröity Kaarinaan. Yrittäjäpariskunta Pia ja Patrik Edman asuu Kaarinassa.

Kun monet muut yritykset ajautuivat lähelle konkurssia ihmisten eristäydyttyä koronaviruksen vuoksi, Taikolle kävi toisin. Patrik Edman kertoi kesäkuussa 2020 Kaarina-lehden artikkelissa, että korona-aika sai suuret ihmismassat kiinnostumaan kodin sisustamisesta. Lisäksi taiteeseen käytettiin matkailusta säästyneet rahat ja ahdinkoon joutuneita taiteilijoita haluttiin tukea.

– Aika pieni määrä taiteen ystävistä on aiemmin tiennyt, että olemme olemassa. Moni uusista asiakkaista on jäämässä meille, kertoi Pia Edman.

Yleisön suosikkia voi käydä äänestämässä lokakuun ajan. Muina finalisteina ovat kuopiolainen henkilöstöhankintayritys HR Mentor, espoolainen toimitilafirma Innovation Home, savonlinnalainen sähkötarvikemyymälä Linnan Sähkö ja Tarvike, mikkeliläinen metallipaja MetForce sekä ylöjärveläinen polttoaineyritys Metsän Woima. Kilpailuun tuli toistakymmentä ehdokasta eri puolilta Suomea.

Äänestä verkossa sivulla uusyrityskeskus.fi/vuodenuusyrittaja. Voittajat julkistetaan Helsingissä 17.11.