Tällä viikolla Kaappicosplayta ja K-POP-tanssityöpajaa etänä

0
Kaarinan kaupungin Kitsunecon-kilpailun voitti viimeksi, kun tapahtuma järjestettiin livenä, Pinja Haikonen ja Lotta Joutsikoski. He olivat pukeutuneet Seven Deadly Sins -animen mukaan. Kuvaaja Kyuu Eturautti.

Kaarinan suurimpiin tapahtumiin kuuluva Kitsunecon järjestetään tänä syksynä etänä.

– Koska viime vuoden tapahtuma jouduttiin koronapandemian vuoksi perumaan, koimme tärkeäksi tarjota alueen harrastajille edes jonkinlaisen turvallisen tapahtuman tänä vuonna, Anu Lehtonen-Sonkki Kaarinan kirjastosta kertoo kaupungin tiedotteessa.

– Etätapahtumaa on työstetty vapaaehtoisten ja kirjaston henkilökunnan voimin koko vuosi. Etätapahtuman tekeminen on meille uutta ja opettelemista on ollut paljon, mutta uskomme, että tapahtumasta tulee hieno.

Ohjelmassa on muun muassa Photoshoot-kilpailu, johon osallistuvia kuvia yleisö voi äänestää jo nyt ennakkoon tapahtuman nettisivuilla. Tuomariston ja yleisön suosikit palkitaan etätapahtumassa.

Tämän viikon torstai-iltana nettisivuilla ja somessa aukeaa kaikille avoin Kaappicosplay-kilpailu. Tuomaristo palkitsee kiinnostavimmat ja luovimmat ratkaisut lauantaina.

Perjantaina­ Kitsuneconin nettisivuilla aukeaa myös taide- ja myyntikuja, jolla voi tehdä ostoksia viikon ajan.

Lauantain ohjelma alkaa kello 10, ja sitä pääsee seuraamaan Kitsuneconin nettisivuilta sekä Facebook- ja Instagram-sivuilta löytyvien linkkien kautta. Tiedossa on mangavinkkausta, K-POP-tanssityöpaja, Pokemon-luento, paneelikeskustelu ja Vedetään Cosplaysta -pikacosplaykisa. Tapahtuman ajaksi avataan myös Kitsuneconin oma discordhuone, jossa conivieraat voivat pelailla ja keskustella toistensa kanssa.

– Itse odotan erityisesti Vedetään Cosplaysta -pikakisaa ja Pokemon-luentoa. Ehkäpä viimein uskaltaudun kokeilemaan myös K-POP-tanssia, Lehtonen-Sonkki kommentoi.

Kitsunecon on maksuton tapahtuma, joka on tarkoitettu mangasta, animesta, peleistä, cosplaysta ja muista japanilaiseen ja korealaiseen populaarikulttuuriin liittyvistä ilmiöistä kiinnostuneille.

– Tämä harrastus sopii kaikenikäisille. Itse aloitin mangan lukemisen vasta yli kolmekymppisenä, ensimmäisen cosplaypukuni tein vasta nelikymppisenä ja tässä sitä nyt ollaan, Lehtonen-Sonkki naurahtaa.

Viime vuonna Kitsunecon peruttiin koronapandemian vuoksi kokonaan.