Tonnikalan sijaan särkeä: Krossin ravintola osaksi Pizza Cartel -ketjua

0
Tohid Zeynali on pyörittänyt Krossin ravintolaa parin vuoden ajan.

Krossin ravintola Kaarinantien varrella liittyi elokuussa mukaan Pizza Cartel -ketjuun. Yrittäjä Tohid Zeynali halusi mukaan oman hyvän kokemuksensa perusteella.

– Kaverini mainosti Pizza Cartelin pitsoja, ja päätin maistaa. Tykkäsin niistä ja ajattelin, että tätä voisi kokeilla, Zeynali kertoo.

Pizza Cartel on syyskuussa 2020 perustettu konsepti, joka tarjoaa juureen leivottuja pitsoja ketjuun liittyneissä ravintoloissa. Pizza Cartel ei perusta omia ravintoloitaan, vaan paikalliset, jo olemassa olevat pitseriat voivat ottaa Pizza Cartelin pitsat mukaan ravintoloidensa tarjontaan.

Myös Krossin ravintolassa on edelleen oma pitsalistansa, minkä lisänä on erillinen Pizza Cartelin pitsalista.

– Heti aluksi Pizza Cartelin pitsoja meni hyvin, nyt ei enää niin paljon. Omat pitsamme ovat kuitenkin edelleen suosituimpia, Zeynali kertoo.

Cartelin pitsoista Kaarinassa suosituimpia ovat olleet tulinen Diavola-pitsa sekä pepperonipitsa.

Pizza Cartel -ketjussa on mukana viitisenkymmentä ravintolaa ympäri Suomen. Cartelin pitsalistat ovat yhtenäiset kaikissa ravintoloissa ja niiden reseptiikan takana on Michelin-kokki Pertti Kallioinen. Pitsojen raaka-aineet ovat myös yhtenäiset, ja niissä käytetään italialaista tomaattikastiketta ja juustoa sekä kotimaisia raaka-aineita, kuten tonnikalan sijasta suomalaista särkeä.

Yritykset ovat vaihtuneet tiuhaan Kaarinantien varrella Vyyryläisenmäellä sijaitsevassa ravintolatilassa. Zeynali on kuitenkin toiminut Krossin ravintolassa yrittäjänä jo parin vuoden ajan. Pizza Carteliin liittymisen lisäksi suunnitteilla on ravintolaan muitakin muutoksia lähiaikoina.

– Meillä on aukeamassa kotiruokabuffet arviolta lokakuun lopulla. Siihen tarjolle tulee ihan suomalaista kotiruokaa, Zeynali paljastaa.