Tori Pubi on joutunut käännyttämään asiakkaita ovelta, Cotton Pubiin ei tarvita koronapassia

0
Tori Pubi on ottanut koropassin käyttöön ja se mahdollistaa heillä pidemmän aukioloajan.

Koronapassi otettiin käyttöön viikko sitten viikonloppuna ympäri maata. Koronapassia käyttävät ravintolat pääsevät eroon koronarajoituksista asiakasmäärän ja anniskeluaikojen osalta pitäessään huolta siitä, että ravintolassa on vain asiakkaita, joilla on voimassa oleva koronapassi.

Niinä aikoina, kun koronapassi ei ole käytössä, alueella voimassa olevat rajoitukset vaikuttavat ravintolaan. Kaarinassa anniskeluravintoloiden pitää lopettaa anniskelu kello 24 ja ottaa sisään vain puolet ravintolaan mahtuvasta asiakasmäärästä. Käyttämällä koronapassia nämä rajoitteet poistuvat.

Kaarinan keskustassa on kaksi pubia, joista Tori Pubi on ottanut koronapassin käyttöön mutta Cotton Pub ei sitä ole asiakkailtaan kysynyt.

– Emme ole ottaneet koronapassia käyttöön, koska emme näe siitä olevan meille mitään hyötyä. Voisimme passin myötä olla tunnin pidempään auki eikä siitä saatava hyöty ole merkittävä. Lisäksi olisimme ehkä joutuneet palkkaamaan lisää henkilökunta tarkastuksia varten, kertoo Cotton Pubin omistaja Kimmo Ketamo.

– Muutenkin touhu on melko sekavaa, sillä onhan se kummallista, että kello 24 asti voi olla ilman passia mutta passin kanssa meillä saisi olla puoli kahteen. Eikö korona tartu ennen puolta yötä?

Tori Pubi otti passin käyttöön, koska yrityksellä on pitkät aukioloajat ja niiden myötä hyötykin suurempi. Baariin tiskillä työskentelevä tarjoilija ei halunnut nimeään julki, mutta suostui kommentoimaan passin käyttöä.

– Meillä passi on ollut käytössä, ja sen myötä on myös ovelta jouduttu ilman passia olevia asiakkaita käännyttämään. Itse olen sitä mieltä, että passin sijaan jokaisen olisi syytä ottaa rokotukset, jotta saadaan tämä pandemia loppumaan ja voimme palata normaaliin ilman mitään passeja.

Kummassakaan paikassa ei AVI ollut käynyt tekemässä tarkastuksia koronapassin käytöstä tai aukioloaikojen noudattamisesta.

Teksi ja kuvat Timo Kalenius