Työmaa-aitaan tuli taidetta Valkeavuoressa

0
Viimeisimpiä maalauksia tehtiin viime viikolla, ja maanantaina oli 7B-luokan tyttöjen maalausvuoro. Oppilaat kertoivat, että jokainen sai ideoida luokassa, mitä itse haluaa maalata, ja lopulta tehtiin suunnitelma, miten ideat saatiin sulautumaan yhteen teokseen.

Valkeavuoren rakenteilla olevaa liikuntahallia ympäröivät työmaa-aidat ovat saaneet koristeeksi maalauksia syyskuun aikana. Metalliaitaan on kiinnitetty vanereita, jotka Valkeavuoren koulun oppilaat ovat saaneet maalata.

– Maalaamaan ovat päässeet kaikki seitsemän seiskaluokkaa, yksi ykkösluokka ja yksi nelosluokka, kuvataideopettaja Taru Salonen kertoo.

Salonen on ollut vastuussa maalausprojektista seiskaluokkalaisten osalta. He ovat toteuttaneet maalaukset kuvaamataidon tunneilla, ja kaikki pääsivät vuorollaan maalaamaan.

– 6–8 oppilasta on maalannut kerralla. Sillä välin koulun nuorisotyöntekijä on ollut muun ryhmän kanssa, Salonen kertoo.

Idea maalausprojektiin tuli urakoija NCC:ltä, joka myös kustansi vanerilevyt ja maalit. Valkeavuoren koulun rehtori ja kuvataideopettaja lähtivät innolla projektiin mukaan.

– Jotain hyötyä on siitä, että meillä on vanha koulu ja remontteja meneillään, että päästään toteuttamaan tällaisia isompia projekteja. Lisäksi olemme maalanneet graffiteja vanhan koulun seiniin, Salonen kertoo.

Yhtenä kantavana teemana maalauksissa olivat ympyrämuodot.

– Tästä tuli nyt tällainen urheilullinen avaruus, jossa on repeämä ja sieltä tulee rantaa, innokkaat maalaajat esittelevät.

Oppilaiden maalauksia pääsee ihailemaan ulkotiloissa niin kauan kunnes uusi liikuntahalli valmistuu, arviolta vuoden vaihteeseen.

– Kiva, jos teokset voisi myös sen jälkeen ottaa talteen ja laittaa esille jonnekin, Salonen haaveilee.