Ura Basket hakee uutta alkua I-divisioona B:stä – Edustusjoukkueesta ei löydy Korisliiga-joukkueen pelaajia

0
Valmentaja Arttu Mannelin on tyytyväinen, että Lauri Hänninen jäi kasvattajaseuraansa, vaikka kyselijöitä oli Korisliigasta asti.

Kolme vaikeaa kautta Koriliigassa talousvaikeuksineen sekä koronapandemia aiheuttivat sen, että Ura Basket päätti luopua Korisliigan paikastaan ja jatkaa edustusjoukkueen toimintaa I-divisioonan B-tasolla, jossa sillä oli joukkue ja sarjapaikka jo ennestään olemassa.

Talousvaikeudet eivät suoraan emoseuraan liittyneet, sillä Korisliigan joukkue pelasi sitä varten perustetun VS Basket Oy:n alaisuudessa.

Korisliigaa edustanut joukkue hajosi käytännössä kokonaan ja uutta joukkuetta kootaan I-divisioonassa pelanneen joukkueen ympärille lähinnä omista lupaavista junioreista ja vanhemmista Ura Basketin omista kasvateista.

Valmennusvastuun on ottanut edellisessä kaudella Korisliiga-joukkueen apuvalmentajana toiminut Arttu Mannelin . Apuna hänellä toimivat Jukka Valpola sekä Mika Viipuri .

– Oman koripallourani olen aloittanut Lahdessa, jossa loukkaantumisten vuoksi lyhyeksi jääneen peliurani jälkeen aloitin valmentamisen. Toimin Lahti Basketballin päävalmentajana sekä junioreiden valmentajana ja valmennuspäällikkönä. Lahdesta siirryin vuonna 2017 Loimaalle, jossa toimin silloin Lokoko Bisons nimellä I-divisioonaa pelanneen joukkueen päävalmentajana kolmen vuoden ajan, kertoo Arttu Mannelin.

Vahvistusta Loimaalta

Kolmen Loimaalla vietetyn kauden jälkeen Arttu Mannelin siirtyi Ura Basketin valmennuspäälliköksi ja vastasi samalla U19-poikien joukkueesta. Mannelin on suorittanut koripalloliiton korkeimman HKVT-tutkinnon sekä ammattivalmentajatutkinnon.

Uuteen kauteen lähdetään vähimmäistavoitteena sarjapaikan uusiminen, mutta oman lohkon voittamistakaan playoff-pelien kautta ei pidetä mahdottomana. Kauteen valmistautuminen alkoi elokuun alussa, ja harjoituksia on ollut 3–4 viikossa.

Hajonneen Korisliiga-joukkueen pelaajia ei nykyisestä joukkueesta löydy, kun Joona Airennekin siirtyi Loimaalle Korisliigaan nousseen Bisonsin riveihin.

Paluumuuttajiin kuuluva Matias Suomi tuo vahvistusta takamieskaartiin. Kokeneet Teemu Ritanotko ja Joona Forsstrom tulevat kantamaan ison vastuun joukkueen menestyksestä.

– Harjoitusringissä on ollut U19-joukkueen ja kakkosjoukkueen pelaajia, joista sitten lopullinen joukkue muodostuu. Tämän lisäksi meillä on sopimus Loimaan Bisonsin kanssa, ja sieltä saamme vahvistukseksi kaksi nuorta lahjakasta pelaajaa, kertoo Mannelin.

Omia kasvatteja

– Uskon vahvasti tähän joukkueeseen ja etenkin seuraan, jota pidän yhtenä Suomen parhaista junioriseuroista. Täällä tehdään paljon asioita hyvin, mutta on vielä monta asiaa, jotka voidaan tehdä vielä paremmin. Kyllähän tässä on seurankin puolelta haluttu lähteä rakentamaan uutta alkua I-divarin kautta ja pääosin omilla pelaajilla. Menneitä ei haluta muistella ja kaikki seurassa tekevät tätä hyvillä arvoilla laadukkaasti perinteitä kunnioittaen, Arttu Mannelin miettii.

– Ura Basket haluaa seurana, että sillä on edustusjoukkue vähintään valtakunnallisella divisioonatasolla, oli se sitten A tai B -divari. Silloin omille junioreille on tarjota laadukas pelipaikka tai porras siitä vielä ylemmäksi.

Yksi nuorista lupauksista on 19-vuotias Lauri Hänninen , joka nuoresta iästään huolimatta on tärkeä pelaaja joukkueelle.

Hänninen on Ura Basketin kasvatteja, ja hänellä on hyvät näytöt divarissa. Ne herättivät U19-SM-sarjassa kiinnostusta muuallakin. Hänellä olisi ollut ottajia Korisliiga-seuroja myöten, mutta hän päätti jäädä kasvattajaseuraansa.

– Kyselyitä tosiaan tuli useastakin seurasta, mutta katsoin viisaammaksi jäädä Kaarinaan, jossa mielestäni pääsen sellaiseen rooliin, josta minulle on eniten hyötyä koripallourallani. Asiaan vaikutti myös tammikuussa Säkylässä alkava armeija, josta on kuitenkin melko lyhyt matka tulla harjoituksiin ja peleihin, toteaa Hänninen.

Kotiottelu lokakuussa

Vakuuttavat näytöt nuorten sarjoissa ovat tuoneet Lauri Hänniselle peliaikaa myös miesten divarissa sekä jonkin verran Korisliigassa. Tulevalla kaudella rooli edustusjoukkueessa tulee olemaan entistä suurempi. Hännisen panoksella uskotaan olevan iso merkitys joukkueen menestyksen kannalta.

– Odotan innolla kauden alkua, ja joukkueessa kaikki ovat hyvin motivoituneita, vaikka tässä tavallaan uutta alkua tehdäänkin, kun Korisliiga-joukkuetta ei enää ole, kertoo Hänninen.

– Kokemusta joukkueesta löytyy, vaikka nuori joukkue ollaankin. Vie aina aikansa, ennen kuin joukkue hitsautuu yhteen ja opitaan tuntemaan toisemme ja uusi pelitapa. Lisäksi uusi valmentaja tuo aina mukanaan omat juttunsa. Ainakin itse olen ollut tyytyväinen Artun valmennustapaan ja etenkin nuorien pelaajien kehittämiseen.

Ura Basket aloittaa sarjan 8.10. vierasottelulla Helsingissä, jossa vastaan asettuu PuHu Juniorit. Ensimmäinen kotiottelu pelataan 17.10. Littoisten monitoimitalolla, jolloin vastassa on Team Pajulahti. Kotiottelu alkaa klo 17.

Teksti ja kuvat: Timo Kalenius

Miesten I divisioona B

  • Sarjassa pelaa 15 joukkuetta, jotka on jaettu kahteen eri lohkoon (A ja B).Ura Basket pelaa lohkossa B,jossa on 8 joukkuetta.
  • Omassa lohkossa pelataan kaksinkertainen sarja. Toista lohkoa vastaan pelataanyksinkertainen sarja.
  • Jokainen joukkue pelaa runkosarjassa 21 ottelua.
  • Playoff-peleihin pääsee molemmistalohkoista 4 parasta.
  • Putoamista vastaan taistelevatsijoille 5–8 päätyneet joukkueet.
  • I divisioona B:n finaalien voittajanousee I divisioona A:han.