Ylijäämää tulossa Kaarinaan 3 miljoonaa

0

Tammi-elokuun tietojen perusteella Kaarinan kaupungille ennakoidaan tänä vuonna kertyvän 3 miljoonan euron ylijäämäpotti.

Kaupungin toimintakulut ovat kyllä ylittyneet 2,2 miljoonalla eurolla muutettuun talousarvioon verrattuna. Toisaalta verotuloja on saatu oletettua enemmän: 10,8 miljoonaa euroa enemmän kuin vuotta aiemmin ja 9,8 miljoonaa euroa enemmän kuin budjetissa oli arvioitu.

Kaupunginhallituksen maanantaisen kokouksen esityslistalla ylijäämää arveltiin kertyvän vain 0,7 miljoonaa euroa, mutta esityslistan laatimisen jälkeen tarkentui tieto siitä, miten paljon valtio tukee koronaepidemien hoitamista.

Kaupungin lainakanta ei ole noussut kuluvan vuoden aikana.

Kaarinan asukasluku kasvaa yhä kovaa vauhtia. Kuluvan vuoden väestönlisäys on 621 asukasta (2,6 %). Tällä hetkellä asukkaita on Kaarinassa 35 285.