Cuppi kainalossa kohti ikäkausimestaruuskilpailuja

0
Jouni Lehtiranta ja Maarit Nurmi. Valokuvan otti Pauno Kymäläinen.

Paimiolais-kaarinalainen latinalaistanssipari Jouni Lehtiranta ja Maarit Nurmi varmisti viime lauantaina Vihdissä järjestetyissä vakio- ja latinalistanssien valtakunnallisissa kilpailuissa tämänvuotisen Seniori cup -kilpailusarjan voiton seniori 3-ikäsarjan latinalaistansseissa.

Normaalisti kuusi kilpailua käsittävä kilpailusarja typistyi kevätkauden koronasulun takia kolmen kilpailun laajuiseksi.

Turkulaista Tanssiurheiluseura Boleroa edustavat Lehtiranta ja Nurmi voittivat cup-kilpailusarjan myös kaksi vuotta sitten.

Tanssiparin katseet on jo käännetty ensi viikonloppuun, jolloin Bolero isännöi syyskauden todennäköisesti suurimpia vakio- ja latinalaistanssikilpailuja. Isänpäiväviikonloppuna (13.–14.11.) Naantalin Maijamäen liikuntahallissa kisataan nimittäin ikäkausimestaruuskilpailut.

Monen muun sisäurheilulajin tavoin tanssiurheilussakaan ei kevätkaudella kilpailuja kyetty koronan takia järjestämään käytännössä lainkaan. Niinpä nämä vakio- ja latinalaistanssien ikäkausimestaruuskilpailutkin on siirretty toukokuulta marraskuulle.

Kahden päivän aikana Suomen mestaruudet ratkotaan 8 eri tanssisarjassa. Lisäksi Suomen mestaruudesta kilpaillaan kahdessa joukkuekilpailussa.

Nuorimmat tanssijat kilpailussa ovat 8-vuotiaita ja vanhimmat yli 70-vuotiaita. Lauantaina kisalattialla nähdään yli sata tanssiparia ja sunnuntainakin noin 80.

Varsinaissuomalaisia tanssipareja on ilmoittautunut kilpailuun yli 20, joista järjestävän seuran Bolero ry:n pareja on 18. Myös kaarinalaisella La Team -tanssiseuralla on kisoissa vahva edustus.

Suurimmat menestystoiveet lienevät viime kuussa nuorisoluokan 10-tanssien SM-kilpailuissa hopealle sijoittuneilla Elias Saastamoisella ja Emmiina Alimattilalla.