Ensimmäinen Jesse’s Kitchen -ravintola avataan Kaarinaan – Kovia kokenut yrittäjä ottaa hoteisiinsa MacGregorin lounasravintolan

0
Krossin uudessa ravintolassa MacGregorin rakennuksessa työskentelevät kokit Sakari Salminen ja Janne Mäntylä. Salminen asuu Kaarinassa, Mäntylä on Liedosta.

Keittiömestari ja ravintolayrittäjä Jesse Söderlund alkaa luotsata MacGregorin lounasravintolaa Krossissa Jesse’s Kitchen -nimellä. Vaikka ravintola toimii MacGregorin tiloissa, sen ovet ovat avoinna myös muille kuin yrityksen työntekijöille.

Kaarina on Söderlundille entuudestaan tuttu ympäristö, sillä hän vastasi aikoinaan Aktia Arenan ravintolasta.

– Yksi painava syy oli juuri se, että yrittäjäurani on lähtenyt liikkeelle Kaarinasta. Olen tehnyt kaupungin kanssa yhteistyötä ja minulla on täällä paljon kontakteja. On huippua päästä Kaarinaan ja aloittaa taas rakentaa hyvää liiketoimintaa, Söderlund kommentoi.

Hän tunnustaa, ettei uuden lounasravintolan avaaminen kuulunut varsinaisesti suunnitelmiin. Hänen entinen yrityksensä Jesse’s Dine Oy teki koronan seurauksena konkurssin vuosi sitten syksyllä. Jesse’s Dinellä oli kolme lounasravintolaa ja catering-toimintaa.

Sittemmin Söderlund on tehnyt tuotekehitysprojekteja, pieniä keikkoja Kokki kotiin -konseptilla ja työskentelee nuorten opiskelijoiden parissa kehittäen Turun ammatti-instituutin Taito-ravintolaa.

–  Ajattelin, että tämä on nyt riittävää minulle, mutta sitten MacGregorilta soitettiin ja sanottiin, että he haluaisivat keskustella kanssani lounasravintolan pyörittämisestä. Soitto tuli ihan puskista. Paikalla käytyäni oli heti selvää, että tänne haluan, hän kertoo.

Uutta kohti


Söderlund sanoo, että Jesse’s Dinen menettäminen oli yrittäjälle kova paikka, mutta toisaalta menneisiin ei voi jäädä rypemään. Fiilikset ovat tällä hetkellä korkealla ja mieli odottava.

– Olen aina ollut nopea tarttumaan haasteisiin ja uusiin projekteihin, mutta hetken aikaa meni, etten tiennyt, mitä tehdä. Onneksi puolisoni ja perheeni olivat tukenani ja sain ajatukset taas kasaan, Söderlund kuvailee.

– Olen todella tarkka ja varovainen tällä hetkellä joka osa-alueen kanssa, mitä ravintolatoimintaan kuuluu, mutta ellei yritä mitään, ei voi saavuttaakaan mitään. On otettava riskejä ja opittava virheistä, hän jatkaa.

Uudessa lounasravintolassa työskentelee Söderlundin lisäksi kaksi työntekijää. Ruokalistalla tullaan näkemään välillä erikoisteemoja niin lounaalla kuin juhlapäivinä.

– Emme keskity siihen, mitä muut lounasravintolat tekevät tai miten erotumme niistä. Meillä ruoka on maukasta ja raaka-aineet tuoreita. Olen aina pitänyt kiinni siitä, että asiakkaamme näkevät kokkimme ja henkilökuntamme ja voivat antaa palautetta tai kertoa toiveistaan, Söderlund painottaa.