Ikä ei paina 83-vuotiasta askartelijaa – Eila Hakanen vetää Puntarissa askartelukerhoa

0
Eila Hakanen on maalannut Turun linna -aiheisen teoksen.

Kaarinalainen Eila Hakanen on aina ollut innokas käsitöiden tekijä. 

– Minulla on kuusi mukulaa ja heille ompelin paljon vaatteita aikoinaan, Hakala muistelee.

Hakanen on ammatiltaan ompelija, mutta nyt 83-vuotiaana hän on ollut eläkkeellä jo vuosia. Kuuden lapsen lisäksi Hakasella on nykyisin myös yhdeksän lastenlasta sekä kymmenen lastenlastenlasta. 

Vaatteiden ompelemisen lisäksi Hakanen on vuosien varrella maalannut tauluja ja tehnyt keramiikkaa, ja nykyisin hän tykkää askarrella. Syyskuun alusta saakka hän on pitänyt eläkeläisten askartelukerhoa maanantaisin Puntarissa.

– Olin kesällä eräällä eläkeläisten retkellä mukana ja bussissa näytin kuvia tekemistäni käsitöistä yhdistyksen puheenjohtajalle. Hän innostui, että ”sinähän tulet pitämään meille kerhoa”, Hakanen naurahtaa.

KierrätysaskarteluaMaalaamisesta Hakanen innostui parikymmentä vuotta sitten. Nykyisin Hakanen on asunut parin vuoden ajan Kaarinan keskustassa, mutta tuolloin hän asui vielä omakotitalossa Turun Pahaniemessä. 

– Lähdin ystäväni kanssa Auralan kansalaisopistoon kirjallisuuspiiriin. Kävin yhden kerran siellä, ja huomasin, ettei se ole minun juttuni. Menin infoon ja sanoin, että löytyisiköhän minulle Auralasta jokin muu harrastus ja sieltä suositeltiin maalaamista. Siitä innostuinkin sitten heti, Hakanen kertoo.

Myöhemmin hän innostui keramiikan teosta ja onkin tehnyt savesta kulhoja ja eläinveistoksia.

Nykyisin Hakanen on innostunut erityisesti kierrätysmateriaaliaskartelusta. Joulu- ja onnittelukorteissa hän hyödyntää elintarvikepakkaukset, joiden pahvit voi käyttää korttipohjina. Lisäksi hän on tehnyt töitä muun muassa munakennoista ja vessapaperirullien hylsyistä. 

Ideoita uusiin askarteluihin putkahtelee mieleen harva se päivä – eikä ikä paina 83-vuotiasta askartelijaa.

– Ainon elää ainakin 100-vuotiaaksi, sen on olen päättänyt, Hakanen vakuuttaa.