Joulu tulee Kaarinaan: Viikonloppuna pääsee joulutallille, Hoosianna-kirkkoon ja floristiikkataloon

0
Kuva Koriston Joulutallista kahden vuoden takaa. Airi Koivumäen virkkaama kissa kurkisteli kävijöitä.

Tulevana viikonloppuna on ensimmäinen adventti, ja joulumieltä pääsee hakemaan useista tunnelmallisista tapahtumista Kaarinasta.

Koriston Talleilla pidetään vuoden tauon jälkeen jälleen Joulutalli, jossa kaarinalaisilta käsityöntaitajilta löytyy hyvää mieltä tuovaa ostettavaa sekä syötäväksi että pukinkonttiin.

– Ainahan pelko tapahtuman peruuntumisesta nyt korona-aikana on, mutta kyllä tämän pitäisi sääntöjen puitteissa nyt toteutua, kommentoi Kaarina-Seuran puheenjohtaja Mauno Lasonen.

– Taitaa muutama myyjä olla vähemmän kuin tavallisesti, mutta aika lähellä ollaan normaalia. Joulupuuroa ei kuitenkaan ole. Josko sillä estettäisiin ihmisten kasautumista yhteen.

Kirkoissa päästään adventtina laulamaan Hoosiannaa, ja myös kaupunki on järjestänyt joululaulutilaisuus.

Floristiikkatalossa Tuorlassa on jälleen tunnelmallinen kukka-asetelmanäyttely sekä myymälä. Viime vuonna yleisö pääsi katsomaan taidonnäytteitä vain virtuaalisesti, mutta nyt ovien pitäisi pysyä auki. Paikalta löytyy vinkkejä ja inspiraatiota joulukodin laittamiseen. Tämän vuoden näyttelyn teemana on Pinnalla.

Huomaathan, että moniin tapahtumiin tarvitaan tällä hetkellä koronapassi.

Joulutapahtumia

Piikkiön joulukauden avajaiset pe 26.11. klo 16–20. Joulupukki vierailee ja jouluista ohjelmaa. Järj. Piikkiö Päivät.

Hilpeä joulunavaus pe 26.11. klo 19 Piikkiön kirkossa. Tiina Ilonen ja Ville Urponen soittavat iloisia joulukappaleita. Yhteislaulua. Järj. Piikkiön seurakunta.

Floristiikkatalon joulunäyttely Tuorlassa avoinna 27.11.–19.12., arkisin klo 10–18, viikonloppuisin klo 11–15 (suljettu itsenäisyyspäivänä). Järj. Ammattiopisto Livia.

Koriston joulutalli la ja su 27.–28.11. klo 10–15 Koriston Talleilla. Järj. Kaarinan kaupunki ja Kaarina-Seura.

Hoosianna-perhemessu Piikkiön kirkossa su 28.11. klo 11. Messun jälkeen joulukorttipaja Piikkiön seurakuntatalolla. Riisipuurotarjoilu, piparkakkukahvit. Järj. Piikkiön seurakunta.

Ensimmäisen adventin perhemessu su 28.11. klo 10 Kaarinan kirkossa. Kirkkokahvit. Järj. Kaarinan seurakunta.

Hoosianna-laulukirkko su 28.11. klo 18 Kuusiston kirkossa. Järj. Kaarinan seurakunta.

Jouluyhteislaulua ti 30.11. klo 14 Kaarina-salissa. Yhteislaulua vetää Mervi Levo, pianosäestäjänä Maija Leino. Järj. Kaarinan kaupunki.