Kaarinan rokotekattavuus ei edelleenkään kasva

0
Uusien tartuntojen määrä Kaarina-lehden julkaisupäivinä.

Kaarinan rokotekattavuus koronavirusta vastaan ryömii ylöspäin erittäin hitaasti. Tiistaisen THL:n tiedon mukaan ensimmäisen rokotteen ottajien osuus kaarinalaisista oli sama kuin on ollut kaksi viikkoa, 76% kaikista kaarinalaisista.

Toisen rokotteen ottajien määrä oli nytkähtänyt yhdellä prosenttiyksiköllä ylöspäin 69:aan prosenttiin.

Koko Varsinais-Suomessa rokottautujia on ollut enemmän: ensimmäisen rokotteen on ottanut 77% maakunnan väestöstä, toisen rokotteen 71%.

– Kokonaan rokottamattomia on vielä paljon koko maakunnassa, harmittelee Kaarinan johtava ylilääkäri Antti Sandén.

– Ensimmäinen rokote kannattaisi nyt käydä ottamassa, jo siksi, että koronapassia saatetaan myöhemmin vaatia yhä useammassa paikassa. Sitä silmällä pitäen nyt kannattaisi aloittaa rokotesarja.

Yli 12-vuotiaista kaarinalaisista eli niistä, jotka saavat ottaa koronarokotteen, 89% oli käynyt ottamassa yhden rokotteen, 80% myös toisen.

Uusien tartuntojen määrä kasvoi


Uusien koronatartuntojen määrä kääntyi tällä viikolla hienoiseen nousuun. Uusia tartuntoja tuli viime viikon Kaarina-lehden jälkeen 13. Yhteensä koronatapauksia on ollut Kaarinassa THL:n mukaan 989.

Ilmaantuvuusluku eli koronatapausten määrä suhteessa asukaslukuun viimeisen kahden viikon keskiarvon mukaan oli Kaarinassa tiistaina 61.

Turun tautitilanne asukasta kohti on melkein kolminkertainen: Turun ilmaantuvuusluku on 152.

Muista naapurikunnista Liedossa ilmaantuvuusluku oli tiistaina 70, Paimiossa 110 ja Paraisilla 99.