Kaarinan skeittipuistoadressi on kerännyt jo satoja allekirjoituksia

0
Skeittaaja Anssi Uusitalon mielestä on outoa, ettei Kaarinan kokoisessa kaupungissa ole kunnollista skeittiparkkia. Kaarina-lehti haastatteli Uusitaloa viime kesänä.

Skeittari Anssi Uusitalo kerää adressiin nimiä, jotta Kaarinaan saataisiin skeittipuisto.

Skeittipuiston rakentaminen on toistaiseksi mukana Kaarinan vuoden 2022 talousarvioehdotuksessa ja investointiin on esitetty varattavan 350 000 euron määräraha vuodelle 2023. Rakentamaan ei päästäisi siis vielä ensi vuonna.

– Skeittipuistoa esitettiin toteutettavaksi edellisen kerran muutamia vuosia sitten, mutta silloin hankkeeseen ei löytynyt rahaa. Ensi viikolla kokoontuva kaupunginvaltuusto päättää, myönnetäänkö rahat nyt, liikuntapäällikkö Tapio Svärd taustoittaa.

Alun perin skeittiparkkia suunniteltiin Kaarinan keskusliikuntapuiston yhteyteen, mutta myöhemmin selvisi, että suunnittelualue oli liito-oravien reviiriä. Svärd pitää järkevimpänä vaihtoehtona, että skeittiparkki rakennettaisiin jonkin yhtenäiskoulun yhteyteen samalla, kun niiden piha-alueita rakennetaan.

Netissä Adressit.com-sivustolla julkaistu adressi oli kerännyt tiistaihin mennessä yli 500 allekirjoitusta. Valtaosa allekirjoittajista on ilmoittanut kotikunnakseen Kaarinan, mutta allekirjoituksia on tullut myös Turusta ja Helsingistä.

Svärd tietää, että harrastajien näkökulmasta uudelle skeittipuistolle on suuri tarve. Hänen mukaansa skeittipuistosta pitää tehdä sellainen, että se palvelee koko harrastajien kirjoja skuuttaajista skeittaajiin ja rullaluistelijoihin. Kustannusarvioon on haettu mallia ympäristökunnista, kuten Paimiosta, Naantalista, Raumalta ja Uudestakaupungista, jonne on lähivuosina valmistunut skeittipuistoja.

– Kokoluokaltaan Kaarinaan suunniteltu skeittiparkki olisi ehkä lähempänä Uudenkaupungin ja Rauman puistoja kuin Paimion skeittiparkkia, hän arvioi.