Kaarinan Vuoden Yrityksen tulos liki kaksinkertaistui pandemia-aikana: Suomen Turvakaupassa kuunneltiin asiakkaita juuri oikealla hetkellä

0
Varoitustarrat ja -kyltit ovat jokaiselle suomalaiselle tuttuja, mutta harva tietää, että moni niistä on valmistettu Kaarinassa Suomen Turvakaupassa.

Varsinais-Suomen Yrittäjien Vuoden yritys -palkinto meni tällä kertaa Kaarinassa Krossissa toimivalle Suomen Turvakaupalle. Yritys valmistaa ja tuo maahan kylttejä, opasteita, varoitusmerkkejä, sammutuspeittoja, ensiapulaukkuja, liikenteenohjausvälineitä sekä väestönsuojelutuotteita, kuten sulkutelttoja.

Suomen Turvakaupan toimitusjohtaja Jani Rämänen, liikevaihtonne kasvoi julkisesti saatavilla olevien tietojen mukaan korona-aikana 3,7 miljoonasta eurosta 6,9 miljoonaan euroon ja tilikauden tulos melkein kaksinkertaistui. Miten näin hyvin pääsi käymään?

– Osasimme löytää juuri ne tuotteet, jotka vastaavat juuri tässä ajassa asiakkaiden tarpeisiin. Strategiassamme asiakkaiden tarpeiden kuuntelu on aina ollut meille tärkeää, ja lanseerasimme uudenlaisia tuotteita ja menimme uusille markkinoille.

Ennen kaikkea laajensimme markkinoita rakennusteollisuuteen, josta saimme täysin uusia asiakkaita. Myymme esimerkiksi väestönsuojatuotteita, kuten pommisuojien kaasutiiviitä ovia ja väestönsuojien erikoisilmanvaihtolaitteita. Alalla oli aiemmin ollut Suomessa käytännössä yhden yrityksen monopoli.

Lisäksi pandemia-aikana tuotetarjontamme puhutteli ihmisiä. Lanseerasimme nopeasti heti pandemian alettua muun muassa turvaväleistä muistuttavia kylttejä ja varoitustarroja.

Mitä tuotteita teillä menee eniten?

– Tilapäiseen liikenteenohjaukseen ja kulkemisen rajoittamiseen esimerkiksi liikennekartioita ja sulkupylväitä. Lisäksi turvakilpiä, opasteita ja liikennemerkkejä menee paljon.

Valmistatte myös räätälöityjä kylttejä. Mikä on ollut erikoisin kyltti, mitä teiltä on hankittu?

– Merkkipäiväjuhliin on valmistettu kaikenlaista erikoista, kuten 50 vuotta liikennemerkin näköisenä. Tosin joidenkin kohdalla on jouduttu vakavasti pohtimaan, voiko niitä tehdä.

Mitä kaarinalaiset eivät teistä tiedä?

– Olemme paikallinen yritys, mutta teemme vientiä myös ulkomaille, kuten Ruotsiin ja Puolaan.

Mikä on parasta yritysmaailmassa?

– Eipä löydy kahta samanlaista päivää. Lisäksi meidän firmaa kuvastaa yhteisöllisyys. Koko joukkueena ratkotaan erilaisia tilanteita.

Kerro jokin turvallisuusvinkki marraskuuhun.

– Kaamosaikana poltetaan paljon kynttilöitä. Nyt kannattaa testata palovaroittimet ja imuroida niiden kennot sekä varmistaa, että kaikki asunnossa tietävät, missä sammutuspeite on. Käsisammutin kannattaa viedä tarkastettavaksi.

Suomen Turvakauppa

  • Kaarinassa Asessorinkadulla sijaitseva turvallisuuden tukku- ja verkkokauppa.
  • Työntekijöitä 19. Lisäksi yrityksellä on toistakymmentä alihankkijaa.
  • Perustettu vuonna 1994 kahden perheen perheyrityksenä. Yrityskauppa vuonna 2018, jolloin toinen perhe myi osakkeensa. Nyt osakkaita 12.
  • Tuotteita on myynnissä ketjuliikkeiden lisäksi yrityksen omassa verkkokaupassa.
  • Kaarinassa noin 1200 neliön tilat. Lisäksi samalla tontilla on 400 neliömetrin kaarihalli. Myös Liedossa Tuulissuolla on yrityksen tiloja.