Kaarinan yritykset saivat valtion koronapotista 3,6 miljoonaa euroa

0

Valtionkonttorin kustannustukea koronaepidemiasta selviämiseen haki Kaarinassa 221 yritystä tai yrittäjää. Eniten tukea haettiin ja näillä näkymin saatiinkin kolmannella hakukierroksella, jolloin tukea maksettiin yli 1,7 miljoonan edestä 94 yritykselle.
Tukia on maksettu Kaarinaan tähän mennessä 3,65 miljoonaa euroa. 13% Kaarinan 1751:stä yrityksestä haki kustannustukea.
Osa hakemuksista on yhä vireillä. Hyväksyttyjä päätöksiä oli tiistaina 211. Muutamia hakemuksia oli hylätty.
Saajien joukosta nousee esiin Langhin perheen yritysrypäs, josta Langh Tech Oy Ab on saanut yhteensä yli 1,3 miljoonan euron kustannustuet. Pesupalvelu Hans Langh Oy on saanut tukea noin 184 000 euroa ja Langh Group Oy Ab 40 000 euroa.
Piispanristillä Kino Piispanristiä pyörittävä Cinemahouse Oy on saanut tukea kaikilla hakukierroksilla yhteensä noin 287 000 euroa.
Hydrayliikkayritys Raiha Hydraulics Oy sai yli 200 000 euroa.Hyttitehdas Piikkiö Works on saanut 159 000 euron tuen, samoin laivateollisuudessa toimiva Oy NIT Naval Interior Team Ltd hiukan vaille 100 000 euroa.
Merkittäviä ja osin lähemmäs 100 000 euron tukia on maksettu esimerkiksi rakennusalalla toimivalle Proof Mestar -yhtiölle, vedenkäsittelyteknologiaa tuottavalle Strongflowille ja ohjelmapalveluyhtiö Uprisingille.
Ravintola-, viihde- ja majoitusalalla toimivat Tuorlan Majatalo, Villa Wolax, Suomen Huvilupa ja Kavalton Tila ovat myös hakeneet ja saaneet kustannustukea toimintaansa.
Kustannustuen neljännen kierroksen hakuaika päättyi syyskuun lopussa.

Mikä kustannustuki?

  • Valtion kustannustuki on tarkoitettu yrityksille, joiden liikevaihto on pudonnut
  • koronapandemian vuoksi ja joilla on sen vuoksi vaikeuksia selvitä joustamattomista
  • kustannuksista ja palkkakuluista.
  • Tuen tarve ja määrä arvioidaan koronaepidemian aiheuttaman liikevaihdon äkillisen menetyksen perusteella. Tuella pyritään tukemaan yritysten selviämistä koronapandemian yli.