Kaarinassa jälleen alle tuhat työtöntä: Katso myös avoimien työpaikkojen määrän iso muutos

0
Kaarinassa oli lokakuussa 240 työpaikkaa auki eri aloilla. Varsinais-Suomessa eniten avoimia työpaikkoja on ollut tänä rakentamisessa. Arkistokuva: Ari-Matti Ruuska.

Työttömyys vähenee Kaarinassa.

Kaupungissa oli lokakuussa vähemmän työttömiä työnhakijoita kuin syyskuussa. Lokakuussa oli 924 työtöntä. Kaarinassa on päästy alle tuhannen työttömän määrän nyt syyskuussa ja lokakuussa.

Kaupungin työttömyysaste oli lokakuussa 5,6. Se on kuluvan vuoden ja korona-ajan alhaisin lukema.

Myös avoimien työpaikkojen määrä oli nousussa. Lokakuussa oli auki 238 työpaikkaa, kun vuosi sitten määrä oli vain puolet tästä. Avoimien työpaikkojen määrä nousi hieman myös syyskuusta.

Tiedot käyvät ilmi Varsinais-Suomen Ely-keskuksen tiistaina julkaisemasta Työllisyyskatsauksesta.

Myös maakunnan tasolla työttömyyslukujen suunta on hyvä.

Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli lokakuun lopussa 20 700 työtöntä työnhakijaa. Lokakuun aikana työttömien määrä pysyy yleensä suhteellisen samana syyskuuhun verrattuna, mutta nyt se supistui 700 hengellä. Vuotta aiemmasta työttömien määrä on vähentynyt 4 600 henkilöllä eli 18 prosentilla, kertoo Työllisyyskatsaus.

TÄNÄ VUONNA työvoiman kysyntä on ollut poikkeuksellisen vilkasta.

Työllisyyskatsauksen mukaan osaajia haetaan kaikilla aloilla enemmän kuin viime vuosina. Varsinais-Suomessa eniten paikkoja on ollut auki rakentamisessa, jossa työvoiman kysyntä on ollut yli 60 prosenttia kovempaa tänä vuonna verrattuna vuoden takaiseen tilanteeseen. Myös esimerkiksi teollisuudessa, tekniikan alalla, sote-sektorilla, myyntialalla, kuljetuksissa sekä siivousalan tehtävissä on paikkoja ollut yli 60 prosenttia enemmän auki verrattuna viime vuoteen.

Teollisuudessa (ei metalli) paikkoja on ollut auki peräti 134 prosenttia viime vuotta enemmän.