Karkkia vai joululaulu?

0
Halloween-lyhtyjä voi tehdä kurpitsan sijaan nauriista, joskin työ on vaikeaa. Kaarina-lehti kokeili naurislyhdyn valmistusta, ja juttu löytyy Kaarina-lehden nettisivuilta otsikolla ”Kaiverra itse selleripää ja palsternakkakummitus halloweeniksi”. Lyhtyjä voi valmistaa vaikkapa ensi viikonlopun pyhäinpäivää varten.

Yhdysvaltalainen perinne, jossa lapset kiertävät Halloweenina eli lokakuun viimeisenä päivänä karkki tai kepponen -kierroksilla, on vuosi vuodelta tullut yhä yleisemmäksi Kaarinassa. Sosiaalisen mediassa raportoitiin, että ainakin Poikluomassa, Hovirinnassa, Mattelmäessä, Sorrossa, Kuusistossa ja Voivalassa oli käynyt hurjan näköisiksi muuttunutta pikkuväkeä soittamassa ovikelloa.

Kierroksista oli jäänyt ihmisille enimmäkseen hyvä mieli. Toisaalta myös ikäviin kepposiin oli törmätty. Erään kirjoittajan mukaan lapset olivat rimputtaneet ovikelloa, juosseet karkuun ja sitten rikkoneet kananmunia pitkin pihaa. Myös muiden pihoille oli päätynyt kananmunia, ja joillakin oli munia viskelty talon seiniinkin. Kritikkiä oli tullut siitäkin, että jokunen teini oli tavattu karkinpyyntökierrokselta tavallisissa vaatteissa.

Toisaalta hyvän mielen kepposiakin oli nähty. Eräälle kirjoittajalle lapsiryhmä oli vain laulanut Porsaita äidin oomme kaikki, kun karkkia ei ollut löytynyt.