”Keskikesäntietä ajetaan nyt entistäkin kovempaa”

0
Nummenniityntien, Keskikesäntien ja Jumpurintien risteys. Kuva on tältä syksyltä ennen varoituskolmion asentamista.

Kaupungin yritys ratkaista Kesämäen liikenneongelmia muuttamalla väistämisvelvollisuutta Nummenniityntien, Keskikesäntien ja Jumpurintien risteyksessä ei ole saavuttanut isoa vastakaikua.

Risteys on aiemmin ollut tasa-arvoinen, mutta tänä syksynä Nummenniityntietä ajaville asennettiin väistämisvelvollisuudesta kertovat kolmiot. Ratkaisua kritisoitiin sosiaalisessa mediassa, ja Kaarinan valtuustokin päätti palauttaa asian uudelleen valmisteluun. Monen kokeman mukaan Keskikesäntiellä ajetaan nyt entistä kovempaa.

Valtuustossa esitettiin esimerkiksi toive, että kaikista alueen risteyksistä tehtäisiin tasa-arvoisia. Aiemmin kyseinen risteys oli lähitienoon ainoa tasa-arvoinen, eivätkä kaikki tienkäyttäjät siksi huomanneet olevansa väistämisvelvollisia.

Kolmiot pysyvät kuitenkin toistaiseksi paikoillaan.

– Tarkastelemme alueen liikennettä ja nopeuksia uudelleen myöhemmin, ja valmistelemme asian uudelleen sen perusteella. Hätiköiden emme nyt tee korjausliikkeitä, toteaa Kaarinan kaupungininsinööri Pirkkoliisa Heinonen.

Alun perin uusia liikennejärjestelyjä Kesämäkeen toivottiin perussuomalaisten valtuustoaloitteessa ja Kesämäen asukasyhdistyksen kuntalaisaloitteesta. Lisäksi Kesämäen liikenneongelmista on tullut kaupungille runsaasti palautetta muuta kautta.

Hidasteiden rakentamisen kriteerit täyttyivät mittauksissa Nummenniityntiellä mutta eivät Keskikesäntiellä.