Koronatartuntojen määrä ryöpsähti jälleen Kaarinassa

0
Tiedossa olleet uudet koronatapaukset Kaarina-lehden julkaisupäivinä.

Uusien koronatartuntojen määrä on Kaarinassa taas ryöpsähtänyt. Määrä lähes kolminkertaistui viime Kaarina-lehden julkaisun jälkeen: viikon aikana 37 kaarinalaista antoi positiivisen koronanäytteen.

Yhteensä Kaarinassa on koko epidemian aikana ollut 1026 koronatartuntaa THL:n mukaan.

Valkeavuoren koulussa on ollut koronatartuntoja. Lisäksi tartunnoissa on mukana paljon perheiden sisäisiä tartuntoja, kertoo Kaarinan avosairaanhoidon ylilääkäri Rita Arjonen.

Arjonen on kommentoinut Kaarina-lehdessä läpi epidemian Kaarinan koronatilannetta, mutta hänen nimeään ei todennäköisesti näy tulevina kuukausina lehden palstoilla. Hän on jäämässä puolen vuoden virkavapaalle.

Tavallisia influenssarokotuksia saatiin Kaarinan terveyskeskukseen viime viikolla lisää, viikon tauon jälkeen. Niiden rokotusaikoja voivat riskiryhmät käydä varaamassa. Kaarinassa influenssa- ja koronarokotuksen voi ottaa yhtä aikaa.

Viime Kaarina-lehden jälkeen ensimmäisen koronarokotteen ottajien osuus oli nytkähtänyt yhden prosenttiyksikön verran ylöspäin: 77% kaikista kaarinalaisista on nyt ottanut koronarokotteen. Toisen rokotteen ottajien määrä oli kasvanut kahdella prosenttiyksiköllä ja on nyt 71% kaarinalaisista.

Laumasuojan kannalta tämä luku on merkityksellinen. Monet tahot ovat kuitenkin siirtyneet tarkoittamaan rokotekattavuudella vain yli 12-vuotiaiden rokotettujen osuutta eli niiden, jotka tosiasiallisesti voivat ottaa rokotteen. Kaarina-lehti seuraa kumpaakin lukua.

Yli 12-vuotiaista kaarinalaisista 90% oli käynyt ottamassa yhden rokotteen, 83% myös toisen.

Ilmaantuvuusluku eli koronatapausten määrä suhteessa asukaslukuun viimeisen kahden viikon keskiarvon mukaan on yli kaksinkertaistunut Kaarinassa ja oli tiistaina 131.

Myös Turussa ja Paraisilla epidemia on pahentunut selvästi. Turun ilmaantuvuusluku oli tiistaina 152, Paraisten 225. Liedossa ilmaantuvuusluku oli 65, Paimiossa 92.