Kristillisdemokraatit nimesivät aluevaaliehdokkaita Kaarinasta

0
Jaana Shelby. Arkistokuva.

Aluevaaleihin on lähdössä ainakin kaksi kristillisdemokraattien ehdokasta Kaarinasta. Kristillisdemokraattien piirihallitus on vahvistanut, että Jaana Shelby ja Jari Tulonen ovat pyrkimässä tammikuussa hyvinvointialueen aluevaltuustoon.

KD:n Kaarinan paikallisosasto antoi julkilausuman, että kun tulevassa aluevaltuustossa päätetään palveluverkosta, päätökset pitäisi tehdä 3/4-määräenemmistöllä eikä yksinkertaisella enemmistöllä, jotta syrjäseutujen ääni kuuluisi paremmin.

Todennäköisesti suurin osa tulevan aluevaltuuston päättäjistä on isoista kaupungeista. 3/4-määräenemmistöllä vältyttäisiin siltä, että suurten kaupunkien aluevaltuutettujen ehkä niukkakin enemmistö leikkaa palveluita keskustaajamien ulkopuolelta.

Lisäksi kristillisdemokraattien Kaarinan paikallisosaston nimi vaihdettiin kuvaamaan sitä, että osasto kattaa sekä Kaarinan että Paraisten. Uusi nimi on KD Kaarina-Parainen / KD S:t Karins-Pargas.

Puheenjohtajana jatkaa Jaana Shelby. Johtokuntaan valittiin Ismo Seivästö, Jari Tulonen, Liisa Roine ja Toni Toivonen Kaarinasta sekä Håkan Westergård ja Pia Westergård Paraisilta.