Littoistenjärven rannassa jahdataan taas heijastimia

0
Kaarinan Kulkijoihin ja Metsämörriohjaajiin kuuluva Annukka Stolt on suunnitellut heijastinpolut.

Littoisten hiekkarannalle ja Ristikallion rannalle avautui viikonloppuna kaksi lapsiperheille suunnattua heijastinpolkua.

Ristikallion noin kilometrin pituinen heijastinpolku on esteetön, ja sen pystyy kiertämään myös rattaiden kanssa. Littoisten hiekkarannalle tehty heijastinpolku on suunnattu hieman isommille lapsille. Heijastimet eli kiiltomadot on kiinnitetty korkealle puihin, ja niitä on tarkoitus etsiä taskulampun avulla.

Polkujen takana ovat Kaarinan Kulkijat ja Metsämörriohjaajat ry. Suunnittelusta ja toteutuksesta on kantanut päävastuun Annukka Stolt , joka kuuluu molempien yhdistysten hallitukseen.

Heijastinpolkujen tarkoituksena on tuoda iloa ja yhteistä tekemistä vuoden pimeimpään aikaan sekä kannustaa perheitä ulkoilemaan. Polkuja voi kiertää omatoimisesti marraskuun loppuun saakka. Mukaan ei tarvita muuta kuin taskulamppu ja seikkailumieltä.

– Itselläni kaamosväsymykseen auttaa parhaiten ulkoilu. Välillä saatan ottaa mukaan eväät ja syödä niitä taskulampun tai lyhdyn valossa. Myös heijastinpolulle voi ottaa iltapalan mukaan. Retken jälkeen on sitten valmis suoraan sänkyyn, Stolt vinkkaa.

Littoisten hiekkarannan heijastinpolku toteutettiin ensimmäisen kerran vuosi sitten. Polku osoittautui suosituksi, sillä vieraskirjan mukaan siellä vieraili kuukauden aikana yli 300 perhettä.

Myös Kaarinan kaupunki innostui ideasta. Tästä sai alkunsa kaupungin ja yhdistysten yhteistyössä suunnittelemat tonttupolut, jotka niin ikään toteutettiin viime vuonna ensimmäistä kertaa. Tonttupolkuja pääsee kiertämään Stoltin mukaan myös tänä vuonna joulukuussa.

Kaarinan Kulkijoiden ja Metsämörriohjaajat ry:n jäsenmäärä on tällä hetkellä kohtalainen, mutta molempiin yhdistyksiin otetaan Stoltin mukaan mielellään uusia jäseniä.