Milloin Krossin paloaseman rakennustyöt alkavat?

0
Tulevan Krossin paloaseman vaatimat liikennejärjestelyt tulivat valmiiksi jo viime vuoden lopulla. Kuva Kaarinantien tietöistä Krossinkaaren risteyksen lähettyviltä vuoden takaa.

Krossin uuden paloaseman rakentamisesta on puhuttu pitkään ja paloaseman vaatimat tiejärjestelyt Kaarinantiellä ja Krossinkaarella vaikuttavat valmiilta. Rakennustöitä ei kuitenkaan ole vielä aloitettu. Milloin tontilla oikein alkaa tapahtua jotain?

– Ensi vuoden loppupuolella, vastaa Kaarinan rakennuspäällikkö Mika Hiltunen.

Paloaseman tontti pysyy siis vielä vuoden verran tyhjillään.

Alkuperäinen hankeaikataulu on viivästynyt, Hiltusen mukaan useista syistä ja hyvässä yhteisymmärryksessä Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen kanssa.

– Viivästystä aiheutui muun muassa kaupungin resurssipulasta ja siitä, että kunnallistekniikkaa päästiin rakentamaan suunniteltua myöhemmin.

Nyt ensimmäiset suunnittelukokoukset on pidetty. Urakkakilpailu polkaistaan todennäköisesti käyntiin ensi keväänä.

Aikataulu saattaa vielä viivästyä lisää rakennuskustannusten nopean nousun vuoksi. Uuden paloaseman toivotaan olevan valmis vuoden 2024 alkaessa.

Uusi paloasema korvaa Kaarinan keskustan nykyiset Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen tilat, Kuusiston sopimuspalokunnan tilat sekä Turun keskusaseman keskuskorjaamotilat.​