Mistä Kaarinalle joulukuusi?

0
Petri Pihlava Kaarinan liikunta- ja viherpalveluista toivoo kaarinalaisilta joulukuusivinkkejä.

Joulu lähestyy, eikä Kaarinan kaupungilla ole poikkeuksellisesti vielä kuusiehdokasta.

Kaupungin virallinen joulukuusi pystytetään joka vuosi Kaarinan torille marras-joulukuun vaihteessa. Kuusen valot syttyvät ennen ensimmäistä adventtia.

Petri Pihlava Kaarinan liikunta- ja viherpalveluista kertoo ottavansa ilomielin vastaan kuusitarjouksia. Pihlava on ollut tavalla tai toisella mukana valitsemassa virallista joulukuusta vuodesta 1985 lähtien. Hänelle on kunnia-asia, ettei torille pystytetä minkä tahansa näköistä kuusta.

– Optimipituus joulukuuselle olisi 15–18 metriä, rungon on oltava suora ja oksiston tasainen. Maksimileveys on kahdeksan metriä, Pihlava luettelee.

– Joskus käy niin, että löytyy kaunis kuusi, mutta paikka on sellainen, ettei kuusta saa kuljetettua ehjänä pois, hän lisää.

Kaupunki huolehtii kuusen kaatamisesta ja kuljetuksesta. Kuusi nostetaan paikoiltaan ajoneuvonosturilla, sen jälkeen jäljet siivotaan ja kanto murskataan.

Sopivia joulukuusia voi ehdottaa Petri Pihlavalle joko sähköpostitse petri.pihlava@kaarina.fi tai puhelimitse 050-373 2565. Vinkkejä toivotaan 16. marraskuuta mennessä.