Onko Veitenmäentien kevyen väylän sulkeminen turvallisuusriski?

0
Veitenmäen asukasta ihmetyttää, miksi Veitenmäentien varressa olevan kevyen liikenteen väylä on edelleen suljettu.

LIIKENNE / Heinimaija Hirvonen Kaarinan Veitenmäessä kummastuttaa Veitenmäentien kevyen liikenteen väylän sulkeminen jalankulkijoilta ja pyöräilijöiltä. Kyseinen kevyt väylä kulkee rakenteilla olevan palloiluhallin vierestä ja on ollut pitkään aidattuna usean sadan metrin matkalta.

Kaarina-lehteen yhteyttä ottanut lukija pitää kevyt väylän sulkemista turvallisuusriskinä. Hänen mukaansa lapset kulkevat nyt pyörällä ja jalkaisin autojen seassa. Jalankulkijoille tarjottua virallista kiertotietä ei hänen mukaansa käytetä, koska se tekee ylimääräisen mutkan keskustaan kuljettaessa.

– Näyttää siltä, että NCC pitää pyörätietä edelleen tarvikevaraston sijaintipaikkana, vaikka nyt itse tontillakin olisi jo runsaasti tilaa romuille, kun halli on valmistumassa. Pyörätien avaamiselle ei liene muuta estettä, lukija ihmettelee.

Onko kevyt väylä suljettu urakoitsijan toiveesta?

– Kevyen liikenteen väylä on suljettu Kaarinan kaupungin toiveesta, ei suinkaan työmaan käyttöön. Työmaaliikennettä ei turvallisuussyistä haluttu kulkevaksi kevyen liikenteen väylän läpi viereisen koulun ja sinne kulkevien koululaisten vuoksi, vastaava työnjohtaja Otto Tevasaari NCC:ltä taustoittaa ratkaisua.

Pitäisikö kevyen liikenteen väylä turvallisuussyistä avata?

– Kevyen liikenteen reitti menee toistaiseksi koulun pihan kautta, siellä on opasteet ja aidat. Minun tiedossani ei ole, että koululaiset kulkisivat autotiellä. Nähdäkseni tarvetta siihen ei ainakaan ole, rakennuttajapäällikkö Markku Leinonen Kaarinan kaupungilta kommentoi.

Myöskään Valkeavuoren koulun rehtori Kaj Kanervavuori ei ole nähnyt koululaisten kulkevan ajotiellä.

– Ainoastaan mopoilijoita ja jonkin verran pyöräilijöitä, ja mopojen kuuluukin siellä kulkea. Tien yläosassa olevia levennyksiä käytetään saattoliikenteessä, kuten on kaupungilta ohjeistettukin, hän lisää.

Milloin kevyen liikenteen väylä avataan taas liikenteelle?

– Aidat puretaan, kun työmaa valmistuu tammikuussa.