Pahimus: Hyvä yritys

0

Viikonloppuna jaettiin jälleen Varsinais-Suomen yrittäjägaalassa Vuoden yritys -palkinnot. Tällaisten kilpailujen tylsä puoli on, että palkinnot jaetaan menestyjille. Pahimus toivoo, että ensi vuonna kilpailuun lisättäisiin uusi kategoria nimeltä Hyvä yritys.

Hyvä yritys -kategoriassa voitaisiin palkita esimerkiksi kaikki uudenvuodenlupaajat, jotka lupaavat vuoden viimeisenä päivänä pudottaa painoa ja liikkua enemmän.

Turun kaupunki palkittaisiin tietenkin Logomon sillasta. Uuden sillan piti valmistua vuonna 2018 ja maksaa 8,5 miljoonaa euroa. No, valmista tuli vihdoin tänä syksynä. Kustannukset olivat yli 21 miljoonaa euroa.

Kaarinan kaupunki ansaitsisi palkinnon pyrkimyksistään vähentää palavereja. Vuonna 2012 Kaarina ilmoitti näyttävästi pitävänsä palaverittoman viikon. Julkisuutta tuli Helsingin Sanomia myöten. Lopputuloksena Kaarinan virkamiehet istuvat kaikkina muina päivinä vuodessa palavereissa. Aamusta iltaan. Kokeilkaapa tavoittaa heitä. Palaverittomasta viikostakin on taidettu sittemmin luopua kaikessa hiljaisuudessa.

Valtakunnallinen palkinto voisi mennä vaikkapa sote-uudistukselle. Sote-uudistuksen tavoitteena on tarjota kaikille yhdenvertaiset ja laadukkaat sosiaali- ja terveyspalvelut, parantaa palveluiden saatavuutta ja samanaikaisesti hillitä kustannusten nousua. Ööö, nähtäväksi jää…