Piikkiön yhtenäiskoulun yhteyteen harkitaan päiväkotia

0
Päiväkotihanke liittyy Piikkiön yhtenäiskoulun edessä olevaan peruskorjaukseen. Arkistokuva Jane Iltanen.

Piikkiön yhtenäiskoulun yhteyteen suunnitellaan lastentaloa, jossa varhaiskasvatus ja peruskoulu toimisivat samassa pihapiirissä. Ensi vuoden talousarvioesityksessä on maininta Tienniityn päiväkodin korvaamisesta yhtenäiskoulun yhteyteen rakennettavalla päiväkodilla.

Tekninen johtaja Jyrki Haapasaari ja sivistysjohtaja Elina Heikkilä kertovat, että hanke on vasta suunnitelman asteella ja asiaan on tehty toistaiseksi varsin vähän valmistelua.

– Päiväkotihanke liittyy Piikkiön yhtenäiskoulun jossakin vaiheessa edessä olevaan peruskorjaukseen ja ajatukseen, tulisiko kokonaisuuteen rakentaa myös päiväkoti ja vastaavasti luopua Tienniitystä, Heikkilä täsmentää.

Uuden päiväkodin rakentaminen ei kosketa todennäköisesti tällä hetkellä päivähoidossa olevia lapsia, sillä Haapasaaren arvion mukaan hankkeen suunnitteleminen ja toteuttaminen vie vuosia. Uusi lastentalo voisi olla käytössä aikaisintaan vuonna 2026.

Kaarinaan on muuttanut viime vuosina paljon lapsiperheitä ja kaupungissa on ollut pulaa päivähoitopaikoista. Piikkiössä tilanne ei kuitenkaan ole Heikkilän mukaan yhtä huolestuttava kuin Kaarinan keskustan ja Littoisten alueella.