Speedy Norwegian finaaliin

0
Kaarinalainen Speedy Norwegian kilpailee lauantaina Kasvattajakruunun finaalissa. Kuvassa ohjissa on valmentaja Kenneth Danielsen.

Kaarinan Piikkiön Hepojoella hevosia kasvattavan Hannu Laineen kasvattama ja omistama Speedy Norwegian (16,3a) ravasi 3-vuotiaiden tammojen Kasvattajakruunun välierässä kolmanneksi ja selviytyi ensi lauantaina juostavaan finaaliin.

Tammaa Seinäjoella ohjasti lietolainen Kenneth Danielsen, joka on myös hevosen valmentaja. Danielsen ei hyppää Laineen hevosen kuskinpukille finaalissa, koska hänen osaomistamansa ja valmennettava Dusktodawn Boogie (16,0a) selviytyi myös tavoittelemaan lauantain 24 tonnin ykköspalkintoa.

Nuorten ohjastajien Salamakypärät-sarja saatiin päätökseen lauantaina Jyväskylässä. Loppu oli niin jännittävä kuin odottaa sopi. Kaarinalainen Patri Filatoff ajoi viimeisen osalähdön kakkoseksi Werner Orsilla (17,4a), mutta kun niukassa pistejohdossa ollut lietolainen Jere Hurme tuli Cool On Photosilla kolmanneksi samalla ajalla, Hurmeesta leivottiin mestari yhden vaivaisen pisteen erolla.

Turussa Patri Filatoff ohjasti voiton Ekosalamalla (30,4) ja kakkossijan Finest Classilla (18,6). Kumpaakin valmentaa Jyrki Filatoff. Ekosalaman kisassa neljänneksi tuli kaarinalainen Jussi Hautanen Vennelmon Tyynellä (29,6).

Teksti:Rauli Ala-Karvia